općina Čitluk

Za LED svjetiljke i izgradnju nove javne rasvjete 500.000 KM

01.02.2022.
u 20:05

Općina Čitluk nastavlja s aktivnostima na osuvremenjavanju sustava javne rasvjete u urbanim i ruralnim naseljima, piše Večernji list BiH.

Novi ciklus

Nakon završetka jednog ciklusa, ovih dana kreće se u novi. Prije tjedan dana pokrenut je postupak javne nabave i ugradnje opreme na sustavu javne rasvjete na području općine Čitluk u vrijednosti od 500.000 KM bez PDV-a. - Kako je riječ o velikom iznosu, javni poziv je međunarodni, što znači da se mogu javiti i ponuđači izvan BiH. Okvirni sporazum potpisuje se na dvije godine i u tom razdoblju će se, prema prijedlogu naših stručnjaka, obavljati radovi na cijelom području općine, odnosno Brotnja, i po završenom poslu odabranom izvođaču isplaćivati, sve u okviru ugovorenog iznosa od 500.000 KM - kaže Jelena Marić, viša stručna suradnica u području javnih nabava u općini Čitluk. Lani je završen sličan okvirni natječaj i postupak na dvije godine u istoj vrijednosti. Osnovni cilj bila je energetska učinkovitost, ušteda na postojećoj rasvjeti. Klasična rasvjetna tijela mijenjana su novim svjetiljkama LED tehnologije te se gradila i postavljala nova rasvjetu u MZ-ovima, naseljima u kojima još nije bila izgrađena. Nova rasvjeta zasjala je u Tepčićima, Hamzićima, Ograđeniku, Krehinu Gracu te u nekoliko naselja u Međugorju i Bijakovićima. Posao je na natječaju dobila tvrtka Projecta iz Mostara. - Na području općine zamijenili smo oko 40% svjetiljki stare tehnologije novim rasvjetnim tijelima, energetski učinkovitijim, LED tehnologije. Iste poslove nastavljamo. Oko 70% sredstava uložit će se u naseljena mjesta Čitluk, Međugorje, Bijakovići, Tromeđa te uz magistralnu cestu Mostar - Ljubuški u dijelu kroz općinu Čitluk i uz preuređenu regionalnu prometnicu Tromeđa - Zvirovići do granice s Gradom Čapljinom. Radit će se i u MZ-ovima u dogovoru s mještanima - kaže Mate Miletić, mr. elektrotehnike, savjetnik načelnika uključen u projekt. O tome gdje će se i kad raditi, odlučivat će OV u dogovoru s načelnikom Marinom Radišićem na temelju prosudbe i prijedloga struke. Zasad se financijska konstrukcija temelji samo na proračunu općine, trenutačno nema financijske potpore s viših razina, no na tome će se raditi i ona se očekuje.

Do 7. ožujka

U obavijesti o javnoj nabavi stoji i da je riječ o otvorenom postupku i da je kriterij za dodjelu ugovora najniža cijena. Tvrtka koja dobije posao ima zadaću nabave i ugradnje opreme. Rok za primanje ponuda je do 7. ožujka do 11 sati, a istog dana u 11.30 bit će otvaranje ponuda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?