Vlada RH

Za kino i centar za djecu s posebnim potrebama u Ljubuškom 745.000 kuna

ljubuski
15.09.2016.
u 17:17

Općina Ljubuški je od Vlade Republike Hrvatske dobila više od 740.000 kuna (oko 185.000 KM). Riječ je o sredstvima koja Vlada RH svake godine izdvaja za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH.

Tako je Vlada RH s 545.000 kuna podržala projekt Kulturnog centra u općini Ljubuški. Riječ je o rekonstrukciji i obnovi prostorija bivšeg kina “Radnik” Ljubuški koje bi uskoro trebalo dobiti potpuno novi izgled i nakon gotovo 30 godina biti stavljeno u funkciju. Za sredstva se prijavilo Javno poduzeće “Parkovi” d.o.o. Ljubuški.

Drugi projekt koji je prošao na ovom natječaju je dovršetak radova na objektu dnevnog centra za djecu s posebnim potrebama. Općina Ljubuški koja se prijavila na ovaj natječaj dobila je 200.000 kuna za rješavanje grijanja, klime i ventilacije u ovom objektu.

Ove godine Vlada RH je za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH izdvojila ukupno 20 milijuna kuna, a prednost su imali projekti koji se provode u partnerstvu s lokalnom zajednicom u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije