Ljubuški

Za jačanje mjesnih zajednica 14,5 milijuna maraka

24.08.2016.
u 10:00

Predstavljene aktivnosti na projektu “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” u općini Ljubuški. Riječ je projektu koji su zajednički pokrenule vlade Švicarske i Švedske, čija je vrijednost 14,5 milijuna maraka, a provodi ga Razvojni program UNDP u BiH. Sudjelovali su predstavnici šest mjesnih zajednica s područja općine, predstavnica UNDP-ja, menadžerica projekta Majda Ganibegović i načelnik Nevenko Barbarić. - Mi smo u Ljubuškom posljednjih godina napravili jedan značajan iskorak u organizaciji mjesnih zajednica, tako što smo ih sa 17 proširili na 30. Takva odluka od prije pet godina pokazala se posve opravdanom u praksi i svakodnevnom životu. Ono što nam nedostaje su uvjeti rada jer dobar dio njih nema svoje prostorije pa su primorane koristiti školske objekte, lovačke kuće i drugo. Ima prostora da to u iduće dvije-tri godine nadogradimo i osiguramo, kaže ljubuški načelnik Nevenko Barbarić. Menadžerica projekta Majda Ganibegović naglasila je da projekt traje četiri godine, da je ljubuška općina jedna od 23 jedince lokalne samouprave u BiH koje sudjeluju u projektu, a njezinih šest mjesnih zajednica dio su od ukupno 125 MZ uključenih u projekt. - Na osnovi onog što mjesne zajednice dostave Općini, kao svoje prioritete na godišnjoj razini, odabrat će se nekoliko njih koje će biti financijski podržane od UNDP-ja, uz sufinanciranje Općine. Što će to biti, ne znamo, ovisi o problematici koju odrede građani koji žive u mjesnoj zajednici.

Kada govorimo o jačanju učinkovitosti kapaciteta, to se odnosi na unapređenje same opreme, na funkcionalnost prostora u kojem mjesna zajednica djeluje, a jako puno ima prilika za obrazovanje, za unapređenje kapaciteta, za studijske posjete, suradnju s nevladinim organizacijama i udrugama građana, kaže menadžerica Majda Ganibegović. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije