Općinsko vijeće Kiseljak

Za ekskurziju se neće plaćati ovjera punomoći

13.05.2022.
u 20:56

Općinsko vijeće Kiseljak na posljednjoj je sjednici, između ostaloga, usvojilo i odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu javnih priznanja. Javna priznanja od Plakete i Povelje Općine, počasnog građanina do diploma i zahvalnica zaslužnim pojedincima i predstavnicima institucija bit će dodijeljena u povodu Dana općine Kiseljak, 20. srpnja, piše Večernji list BiH.

Zahtjev ravnatelja

Temeljem natječaja koji će uskoro biti raspisan, priliku za predlaganje kandidata koji su u proteklih godinu dana, prema njihovu mišljenju, dali doprinos razvoju Kiseljaku u bilo kojem segmentu života i rada, imat će svi stanovnici općine, sukladno uvjetima definiranima odlukom o javnim priznanjima Općine Kiseljak iz 2010.

Vijeće je usvojilo i odluku kojom se učenici osnovnih i srednjih škola s područja ove općine, odnosno njihovi roditelji, oslobađaju troškova ovjere punomoći potrebne prilikom odlaska na školske ekskurzije. Punomoć, odnosno suglasnost prije odlaska na ekskurziju, besplatno će moći ovjeriti u Pisarnici Općine Kiseljak. Zahtjeve za donošenje ovakve odluke na adresu Općine uputili su ravnatelji osnovnih i srednjih škola.

Općinsko vijeće usvojilo je i odluku o pružanju dodatnih usluga Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Kiseljak kojom se regulira pružanje dodatnih usluga fizičkim i pravnim osobama od PVP-a, vrste dodatnih usluga, cjenik za pružene usluge, kao i osobe ovlaštene za izdavanje naloga za pružanje usluga, naplatu usluga, kao i nadzor nad provođenjem te odluke.

PVP će, prema toj odluci, pružati dodatne usluge fizičkim i pravnim osobama samo u vremenu kada nije zauzet redovitim aktivnostima, prije svih, gašenjem požara, tehničkim i hitnim intervencijama u vremenu proglašenja prirodne i druge nesreće, u skladu s odlukama ovlaštenih osoba. Naime, ako nema požara ni drugih intervencija koje obavljaju vatrogasci po nalogu općinskih službi, pravne i fizičke osobe kojima je njihova pomoć potrebna moći će tražiti usluge kao što su odvoz pitke vode vatrogasnim cisternama, vode za pranje javnih i privatnih površina, zalijevanje poljoprivrednih kultura, kao i uporaba opreme i materijalno-tehničkih sredstava koja posjeduje PVP: od crpki za iscrpavanje vode iz objekata, dvorišta, motornih pila, kao i posebnog motornog vozila, dizalice s košarom.

Poseban račun

Usluge će se plaćati po cjeniku koji je dio donesene odluke. Sredstva će se uplaćivati na poseban račun “Zaštita od požara i vatrogastva” te će biti trošena sukladno odluci, navedeno je, između ostaloga. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije