NATJEČAJ

Za čelna mjesta policijskih agencija prijavilo se 8 Hrvata

'bih...donji vakuf...09.09.2009...pripadnici sipa-e u pretresu policijske postaje donji vakuf, jajce i uhicenje osumnjicenika za ratne zlocine nad hrvatima Photo:Zoran Grizelj /Vecernji list VLM/PIXSE
Foto: 'Zoran Grizelj VLM/PIXSELL'
08.01.2014.
u 10:33

Od Hrvata prijavili su se: Vukoja, Knežević, Kovač, Dominković, Jurić, Galić, Hoffmann te Ćorić

Ukupno dvadeset i jedna osoba se prijavila na natječaj za izbor na šest rukovodećih mjesta u policijskim agencijama BiH, koji je Neovisni odbor Parlamentarne skupštine BiH raspisao 10. prosinca. Između ostalih na natječaj su se prijavili Mirsad Vilić, Drago Vukoja, Marko Dominković, Mile Jurić, Enes Gačanin, Đuro Knežević, Zoran Galić, Svevlad Hoffmann, Željko Ćorić, Himzo Selimović, Rado Dostanić, Uroš Pena i Meho Delić. Među prijavljenim kandidatima je osam kandidata iz reda hrvatskog naroda. Radi se o Dragi Vukoji, Đuri Kneževiću, Velislavu Kovaču, Marku Dominkoviću, Mili Juriću, Zoranu Galiću, Svevladu Hoffmannu te Željku Ćoriću. Većina kandidata koji su se prijavili na natječaj obavljaju određene dužnosti vezane uz policijske agencije .

Himzo Selimović je aktualni direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Mile Jurić i Uroš Pena su njegovi zamjenici, dok je Marko Dominković zamjenik direktora SIPA-e. Enes Gačanin je zamjenik direktora Granične policije BiH, a došao je u središte pozornosti nedavno zbog disciplinskog postupka u vezi prikrivanja informacija o bijegu jednog bh. časnika iz mirovne misije u Južnom Sudanu. Zoran Galić obavlja dužnost ravnatelja policije ZH županije. Drago Vukoja je na dužnosti u MUP-u SB županije dok je Željko Ćorić zaposlenik SIPA-e.

Inače, Neovisni odbor Parlamentarne skupštine BiH raspisao je javni natječaj za direktora i jednog zamjenika direktora Granične policije, direktora i dva zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, te jednog zamjenika direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA). Prilikom izbora najboljih kandidata za određene pozicije, Neovisni odbor bodovat će kandidate i rang listu najuspješnijih kandidata dostaviti ministru sigurnosti koji u roku od 10 dana svoj prijedlog i rang listu Neovisnog odbora treba proslijediti Vijeću ministara BiH na odlučivanje i izbor. Procedura oko izbora bi se trebala okončati najdalje do 9. ožujka kada istječe mandat policijskim rukovoditeljima koji su trenutačno na pozicijama za koje je raspisan natječaj. (M. Medić)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?