Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Vukšić: „Pohitimo“ u Komušinu i na Kondžilo susresti se s našom Majkom

Dragi mladi, iskreno vas pozdravljam i pozivam na naše Hodočašće Gospi Kondžilskoj, poručio je nadbiskup Vukšić
24. svibnja 2022. u 20:23 0 komentara 322 prikaza

U prigodi Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije, u Komušini (Kondžilo), 27. i 28. svibnja vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić uputio je svoju poruku koju Nedjelja.ba prenosi u cijelosti.

„Tih dana usta Marija i pohiti u Gorje.“ (Lk 1,39)

Dragi mladi!

Blažena Djevica Marija je nakon događaja Navještenja pošla u susret svojoj rođakinji Elizabeti podijeliti svoju radost. I iz tog susreta nastao je prekrasan himan Veliča u kojem Gospa hvali i slavi Boga. Evanđeoski tekst koji je geslo našeg 51. hodočašća mladih Gospi Kondžilskoj kaže da je Marija „pohitila“ do svoje rodice Elizabete, kako bi što prije podijelila Radosnu vijest koju joj je anđeo Gabrijel navijestio. I u tom susretu u kojem se radost dijeli Bog je prisutan, Bog je slavljen i hvaljen na licima, u srcu i na usnama Elizabete i Marije.

Dragi mladi, iskreno vas pozdravljam i pozivam na naše Hodočašće Gospi Kondžilskoj. „Pohitimo“ u Komušinu i na Kondžilo susresti se s našom Majkom, „pohitimo“ susresti se jedni s drugima, „pohitimo“ susresti Boga u sakramentu pokore, „pohitimo“ zajedno moliti, „pohitimo“ zajedno slaviti i hvaliti Boga. Pozivam vas da to učinite mladalačkim oduševljenjem i spremnošću u radosti susresti jedni druge s čvrstim uvjerenjem u zagovor naše Gospe Kondžilske. Ona želi da i u vašem životu bude prisutan Bog, bude hvaljen i slavljen na vašim licima, u srcima, na usnama, u vašem životu.

Učimo, dragi mladi, od Marije imati povjerenja u Boga i radosno svojim životom onima koje susrećemo svjedočiti svoju opredijeljenost za kršćanske vrijednosti. Molimo Gospin zagovor za mir u svijetu i posebno u Ukrajini, za svu djecu i mlade koji trpe strahote rata.

Zazivam Božji blagoslov po zagovoru Gospe Kondžilske na sve vas i radujem se našem susretu!", stoji u poruci koju potpisuje mons. Tomo Vukšić, nadbiskup vrhbosanski.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.