nakon brojnih kritika

Vučić o deklaraciji Srbije i RS: To je "benigni dokument" koji će svi u svijetu priznati

Aleksandar Vučić
10.08.2017.
u 07:42

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u intervjuu TV Pink da će deklaracija Srbije i Republike Srpske, čiji je cilj očuvanje kulturnog identiteta jezika i pisma Srba, biti gotova između 25. studenog i 1. prosinca. 

On je, kako prenosi Informer, istaknuo da je riječ o "benignom dokumentu", koji će svi u svijetu priznati. Rekao je da ne razumije kritike te deklaracije, jer se na njoj još nije ni počelo raditi.

- Nemamo nijedno jedino slovo napisano. Problem je, čini se - izjavio je Vučić - u tome što su neki ljudi zadovoljni kada je Srbija ugrožena i ponižena, a nezadovoljni kada se nekom učini da bi Srbi mogli podignuti glavu, iako nikoga ne ugrožavali.

- To za njih postaje opasno. Ali, Srbija će dignuti glavu, Srbiju nikada više nitko neće gurati naniže i urušavati ponos i dostojanstvo, jer Srbija je slobodna i neovisna zemlja - rekao je Vučić.

Vučić je posebno odbacio tvrdnje Sonje Biserko da se na skupu u Novom Sadu čuo ratno-huškački riječnik. Rekao je da on nijednu ratno-huškačku riječ nije izgovorio.

-Uvijek sam inzistirao na miru... Nešto drugo je tu u pitanju - rekao je Vučić i uzvratio pitanjem: "Koliko iza toga stoje određeni međunarodni faktori, kojima nismo prijavili što piše ili što će pisati u deklaraciji, koja je opći pravni dokument?".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?