EFEKTNO I UKUSNO

Vrijeme je za čokoladna jaja na malo drugačiji način: U ovom receptu uživat će i potpuni početnici

10.04.2020.
u 08:51

Martina Palić pravnica je koja stoji iza bloga Makoland i Instagram-profila @mako.hr na kojem svakodnevno možemo pronaći genijalne ideje za uređenje doma, DIY projekte, ali i ukusne recepte. Ususret Uskrsu, Martina je s nama podijelila ideju za malo drugačija čokoladna jaja, a njezin recept prenosimo u nastavku, piše DIVA

1. Na pari/u mikrovalnoj pećnici rastopite mliječnu/tamnu čokoladu

Na posudu s kipućom vodom, uz vrlo laganu vatru, stavite zdjelu s običnom mliječnom ili tamnom čokoladom istrganom na kockice. Čokolade uvijek radim s običnom mliječnom čokoladom jer nisam primijetila potrebu da kupujem višestruko skuplje čokoladne mrvice i slične čokolade namijenjen baš za kuhanje.

Za veliku posudu za pečenje trebalo mi je cca 3-4 cijele čokolade. 

2. Otopljenu čokoladu izlijte pa špatulom ravnomjerno rasporedite i lagano poravnajte

3. Ostavite par minuta dok se malo ne stegne, no ostane mekana na dodir

 

4. Ponovite prvi korak s 1-2 bijele čokolade

5. Ostavite minutu dvije dok se malo ne stegne i prestane biti jako tekuća 

 

6. Žlicom na mliječnu čokoladu kapajte veće kapljice otopljene bijele čokolade

Genijalna stvar kod ovih čokoladnih jaja je da ne možete pogriješiti jer jaja na oko ima svakakvih. Kapljice bijele čokolade mogu biti okrugle, nepravilne, veće ili manje, a niti slučajne kape između neće izgledati loše.

Osim toga, žlicom možete svaku kapljicu malo ispraviti ili povećati jer su obje čokolade i dalje tekuće. Primjerice, meni se svidio onaj nepravilan izgled klasičnog jaja na oko, pa sam pojedine kapljice žlicom malo izduljila.

7. U kapljice bijele čokolade utisnite čokoladne bombone u žutoj ili narančastoj boji

 

Iako ovaj korak možete zamijeniti i nekom kombinacijom jestivih boja i sl., ovi mi se žuti bombončići čine kao najbrži izbor. Kako nisam našla manje pakiranje M&M’s-a, ovdje sam koristila slične čokoladne bombone iz Lidla  i uklopili su se baš kao što sam zamislila.

8. Čokoladna jaja ostavite da se u cijelosti stegnu

 

Nakon par minuta, posudu ubacite u hladnjak da se čokolada u cijelosti stegne prije rezanja. Izbjegavajte zamrzivač jer bi čokolada mogla pobijeliti.

9. U cijelosti stegnutu čokoladu, oštrim i dugim nožem razrežite na kvadratiće/pravokutnike 

 

Stegnutu čokoladu možete rezati na jednake ili nejednake komade, manje ili veće, a možete je i trgati pa dobiti različite oblike. Grešaka nema.

Kako sam htjela izbjeći da se čokolada pretrgne na mjestima gdje se nalaze jaja na oko, išla sam sigurnijom verzijom pa nožem rezala pravokutnike od cca 5×8 cm (mjera je ugrubo, ali čisto da imate neku predodžbu koliko su čokoladice velike).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?