Vijeće ministara BiH

Vrijednost višegodišnjih projekata u implementiranju iznosi 454 milijuna KM

19.07.2017.
u 13:57

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju Ministarstva financija i trezora o realiziranju višegodišnjih projekata u institucijama BiH u kojoj se navodi da ukupna vrijednost višegodišnjih projekata u implementiranju iznosi 454 milijuna KM.

Vijeće ministara BiH zadužilo je institucije Bosne i Hercegovine koje realiziraju višegodišnje projekte da u narednih 30 dana za Vijeće ministara BiH pripreme detaljne izvještaje o realiziranju višegodišnjih projekata koji će sadržavati sve relevantne podatke, a posebno razloge kašnjenja, kao i prijedloge mjera za ubrzanje realiziranja ovih projekata.

Do kraja 2016. godine izvršenje je iznosilo 167,6 milijuna KM, a raspoloživa sredstva na dan 1. siječnja 2017. godine iznosila su 197,1 milijun KM, od čega su proračunska sredstva 168,4 milijuna KM.

Planirano financiranje u periodu od 2018. do 2020. godine iznosi 57,3 milijuna KM i uključuje proračunska sredstava u iznosu 52,7 milijuna KM te donacije u iznosu 4,6 milijuna KM, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 


Pravilnik o kategorizaciji sportaša 

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je Odluku o kriterijima za raspored sredstava namijenjenih za tekući grant „Grant za dodjelu novčanih nagrada za zaslužne i vrhunske sportaše međunarodnog reda“ za 2017. godinu, ukupno vrijedan 100.000,00 KM.

Donošenjem ove odluke, između ostalog, omogućilo bi se provođenje Pravilnika o kategorizaciji sportaša na razini BiH te bi se stvorile neophodne pretpostavke da se okončaju dugogodišnji sudski sporovi koji protiv institucija Bosne i Hercegovine vode zaslužni sportaši kategorirani u 2010. godini, kao i jedan broj sportaša koji su tražili da budu kategorirani, a do sada njihovi zahtjevi nisu razmatrani, zbog nedostatka proračunskih sredstava za ove namjene.


Sigurnost hrane

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, usvojilo je Izvješće o izvršenju Državnog godišnjeg programa za zaštitu potrošača Bosne i Hercegovine za 2016. godinu. Izvještaj sadrži aktivnosti nadležnih institucija zaduženih za zaštitu potrošača na državnoj, entitetskoj i razini Brčko Distrikta, uključujući i udruženja potrošača u BiH. Napredak je ostvaren u legislativnom području donošenjem značajnog broja zakonskih i podzakonskih akata za potrošače. Tako je 13 pravilnika doneseno u oblasti sigurnosti hrane, sedam pravilnika u oblasti veterinarstva i jedan pravilnik u oblasti lijekova i medicinskih sredstava, priopćeno je iz VMBIH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije