Vrijednost izvoza organskih proizvoda iz BiH premašila osam milijuna eura

povrće
Shutterstock
21.03.2024.
u 07:18

Vijeće ministara BiH zadužilo je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa da, u suradnji nadležnim institucijama entiteta i Brčko distrikta BiH, nastavi aktivnosti na donošenju državnog zakona o organskoj proizvodnji hrane u skladu s preporukama Sedmog sastanka Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo između EU i BiH.

Prethodno je usvojena Informacija o stanju organske proizvodnje u Bosni i Hercegovini kojom se naglašava potreba nastavka praćenja EU legislative i provedbu aktivnosti usklađivanja domaćih s EU propisima u ovom području.

U informaciji je navedeno da je vrijednost izvoza organskih proizvoda iz BiH u 2022. bila veća od osam milijuna eura, a proizvodilo se na više od 1.700 hektara poljoprivrednog zemljišta. 

Dodaje se kako je potrebno stvarno i strateško opredjeljenje politika i provedba adekvatnih mjera te dodatnih ulaganja i poticaja za ubrzani rast organske poljoprivrede u BiH, s obzirom da postoji rastuća globalna potražnja za tim proizvodima, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije