INTERVJU Tomislav Martinović:

Vratili smo prava braniteljima, trebaju ići u institucije i uzeti što im pripada

28.02.2018.
u 12:00

Federacija i HNŽ imaju mnogo dodirnih točaka. Jedna od novijih je da na objema razinama vlasti posljednjih tjedana rad vlasti opstruira SDA. Kakvo je stanje i što se može očekivati, pitali smo predsjednika Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda FBiH i dopredsjednika Skupštine HNŽ-a Tomislava Martinovića.

Predsjednik ste Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda. Kako će Dom naroda izgledati nakon idućih izbora?

- To je pitanje za milijun maraka. Mi znamo kako bi trebao izgledati, samo što drugi ne žele provesti ono što je odlučio Ustavni sud.

Mislite li da će Izborni zakon biti promijenjen u zadanim rokovima?

- Imamo jasan otpor stranaka koje sebe nazivaju “bosanskim blokom”. To su stranke koje su građanske, a u biti su unitarističke i jasno je kako ne žele promjene Izbornog zakona. Imamo jedan potpuno inertan odnos međunarodne zajednice, što je također problem. Pravila vezana uz sastav Doma naroda moraju se promijeniti ili ćemo se pitati zašto uopće održati izbore. Ovdje može lako doći do pitanja legitimiteta države ako se ne riješi pitanje Izbornog zakona.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije