tribina “Moj doprinos trajnom miru

Vraćanje povjerenja među građanima BiH, bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost

tribina
10.12.2016.
u 07:19

Javna tribina “Moj doprinos trajnom miru” organizirana je u Bosanskom Petrovcu u okviru projekta PRO-Budućnost (povjerenje, razumijevnje, odgovornost za budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji provode Catholic Relief Services, Međureligijsko vijeće u BiH, Fondacija Mozaik, Caritas BiH, Forum građana Tuzla i Helsinški parlament građana Banja Luka, javlja Fena. 

Na javnoj tribini sudjelovali su i predstavnici crkava i vjerskih zajednica, civilnog društva, obrazovnih institucija iz Općine Bosanski Petrovac. Tribina je organizirana u formi panel diskusije, na kojoj su predstavnici crkava i vjerskih zajednica i drugi sudionici dali svoj osvrt na važnost izgradnje trajnog mira iz religijske perspektive, a s ciljem uključenja svih društvenih čimbenika u procesu vraćanja povjerenja među građanima BiH, bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost.

Uvodničari na javnoj tribini bili su: uime Srpske pravoslavne crkve arhimandrit Serafim (Kužić), iguman manastira Rmanj, imam Medžlisa Islamske zajednice
Bosanski Petrovac Mirzet ef. Spahić, te u ime Katoličke crkve župnik iz Drvara vlč. Davor Klečina. Moderatorica je bila Amra Pandžo.

Nakon uvodnih izlaganja predstavnika crkava i vjerskih zajednica, otvorena je diskusija, u okviru koje su svi sudionici imali priliku dati svoj doprinos dijalogu. Tribini je prisustvovalo stotinjak građana s prostora općine Bosanski Petrovac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije