Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

VRAĆA SE POLICIJSKI SAT U FBiH

29. travnja 2020. u 12:35 0 komentara 2029 prikaza

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravstvo Goran Čerkez rekao je da je Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva, imajući u vidu novonastalu epidemiološku situaciju u FBiH,  jutros  održao sastanak i pripremio set mjera uoči prvosvibanjskih praznika.

- Pandemija još uvijek nije gotova. Na to već neko vrijeme upozoravamo građane. Prijedlog Kriznog stožera je da se za prvosvibanjske praznike, točnije 1. 2. i 3. svibnja zabrani kretanje osobama starijim od 65 i mlađim od 18 godina te da se u istom razdoblju zabrani kretanje nakon 20 sati. Gledajući dogadanja u proteklim vikendima, smatramo da bismo veoma teško kontrolirali okupljanja, jer bi sigurno veliki broj ljudi izašao iz svojih domova i to bi moglo negativno utjecati na epidemiološku situaciju. Smatramo da je to nepotreban rizik - objasnio je Čerkez.

Očekuje da će sredinom sljedećega tjedna biti donesena i odluka da trgovine na veliko i na malo počnu raditi.

- Želimo da se život vrati kroz te trgovine. Nužnno je uspostaviti kontrolirane tijekove života.Očekujemo da će se tada povući i mjere zabrane kretanja osobama starijim od 65 i mlađim od 18 godina, ali mnogo toga će ovisiti o građanima i njihovu poštivanju ili nepoštivanju mjera za suzbijanje pandemije - rekao je Čerkez na današnjoj konferenciji za medije federalnih institucija.

Na internetskoj stranici Zavoda za javno zdravstvo FBiH, kako je rečeno,  uspostavljena je platforma za samoprocjenu zdravstvenog stanja građana.

- Cilj platforme je edukacija stanovništva o prepoznavanju simptoma koronavirusa, a tu su i akcije koje trebaju poduzeti u slučaju pojave simptoma - dodao je Čerkez.    

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.