Odluka Vlade

Vozila oduzeta u ZHŽ-u bit će uništena

Ilustracija
03.06.2017.
u 10:30

Imovina koja je u proteklom razdoblju, odlukom nadležnih sudova u Zapadnohercegovačkoj županiji oduzeta, uskoro će biti uništena. Naime, Vlada Zapadnohercegovačke županije je na jednoj od svojih posljednjih sjednica donijela odluku o odobravanju uništenja trajno oduzete imovine.

Pravomoćne presude

Prema riječima ministrice pravosuđa i uprave Zapadnohercegovačke županije Anite Markić, u konkretnom slučaju riječ je o motornim vozilima koja su ranijih godina oduzeta u kaznenim postupcima, a za koja postoje pravomoćne presude nadležnih sudova s izrečenim mjerama uništenja. “Budući da su se donošenjem Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine kaznenim djelom stvorili uvjeti za imenovanje nadležnog tijela koje će postupati po istima, odnosno provesti postupak izvršenja pravomoćnih presuda, Vlada ZHŽ-a je u sklopu zakonske regulative donijela i predmetnu odluku kojom odobrava nadležnom Povjerenstvu za upravljanje oduzetom imovinom postupak izvršavanja naredbi iz pravomoćnih presuda”, navodi ministrica Markić.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?