'Let's Do It'

Volonteri čistili u 60 općina i gradova širom BiH

15.09.2018.
u 15:20

Volonteri su danas čistili ulice, parkove, planine, obale rijeka i jezera

Na Svjetski dan čišćenja, u okviru 'Let's Do It' projekta, volonteri su danas čistili ulice, parkove, planine, obale rijeka i jezera u 60 općina i gradova širom Bosne i Hercegovine.

Koordinator akcije 'Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan' Junuz Elkaz kaže da je divan osjećaj biti dio te globalne inicijative.

- Zatvorite oči i zamislite milijune ljudi iz 156 država koji su danas izašli na ulice, na plaže, u parkove, u šume i svi oni čiste otpad s jednim ciljem, a to je planeta Zemlja bez ilegalnih deponija otpada. Ponosan sam na tisuće volontera i volonterki iz Bosne i Hercegovine koji su danas pokazali da su spremni žrtvovati slobodno vrijeme i svoje resurse da  bi očistili i sačuvali prirodne ljepote koje nas okružuju - kazao je.

Ured specijalnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) već šestu godinu zaredom podržava Let's Do It projekt, a ove godine se volonterima pridružio i velešposlanik Lars-Gunnar Wigemark.

Projekt je podržao BH Telecom, kao i Eko život d.o.o., Konzum, Fabrika cementa Lukavac d.d., Sarajevski Kiseljak i Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USŽ. Specijalni partner akcije je Olimpijski komitet BiH koji je financijski, logistički i organizacijski podržao 'Let's Do It' projekt.

Svjetski dan čišćenja provodi se u Bosni i Hercegovinu u okviru 'Let's Do It' projekta, točnije kao sedma po redu volonterska akcija 'Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan', prioćili su organizatori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?