Upozoreno stanovništvo

Vodostaji Save i Drine u porastu

vodostaj
06.03.2016.
u 10:53

S obzirom na to da su vodostaji rijeka Save i Drine visoki i da se narednih dana prognozira kiša, iz bijeljinske gradske uprave sugeriraju stanovništvu da prati stanje

Rijeka Sava na hidrološkoj stanici Gradiška prešla je kotu izvanredne obrane od poplava i vodostaj je jutros u 8.00 sati iznosio 758 cm. Kota izvanredne obrane od poplava na Savi u ovoj općini je premašena za 28 cm, dok je na hidrološkoj stanici Srbac vodostaj iznosio 881 te je kota redovne obrane od poplava premašena za 21 cm, podaci su Sektora za hidrologiju Hidrometeorološkog zavoda RS-a.

Vodostaj Save u Semberiji stagnira, dok je razina rijeke Drine u porastu.

S obzirom na to da su vodostaji rijeka Save i Drine visoki i da se narednih dana prognozira nestabilno vrijeme s obilnijim padavinama, iz bijeljinske gradske uprave sugeriraju stanovništvu koje je naseljeno uz rijeke da prati stanje radi blagovremenog poduzimanja mjera samozaštite, prenosi Fena.

Meteorolozi za danas predviđaju kišu, s obilnim naletima na jugozapadu i jugu Republike Srpske. Na jugu se mjestimično očekuje od 40 do 60 litara kiše na jedan kvadratni metar.

Vjetar u Hercegovini, a ponegdje u Krajini može imati olujne udare.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije