Lidija Bradara potvrdila

Vode se razgovori o sazivanju sjednice o proračunu FBiH

04.01.2018.
u 13:26

Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara potvrdila je za Fenu da su u tijeku razgovori o sazivanju sjednice radi razmatranja ovogodišnjeg proračuna Federacije BiH.

- Razgovori oko sazivanja sjednice su u tijeku, u stalnom sam kontaktu sa Zastupničkim domom, ali i kolegama iz Doma naroda, odnosno partnerima iz parlamentrane većine. No, glavni problem očito i jeste taj pojam "partneri" koji je SDA ponovno, na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma kompromitirao. Kampanja je uvelike počela, no HDZBiH neće bježati od odgovornosti jer smo svjesni važnosti nastavka procesa iako ispada da smo uvijek mi glavni krivci iako su naše namjere od samog početka iskrene - riječi su Lidije Bradare (HDZBiH).

I dopredsjedatelj Doma naroda Jasenko Tufekčić (SDA) danas je izjavio da su, zarad proračuna u tijeku razgovori između SDA i HDZ BiH, kojima bi se trebao pridružiti i SBB BiH kao treći koalicijski partner.

Tufekčić je kazao da vjeruje u pozitivan ishod ovih kontakata.

Federcija BiH ušla je u 2018. bez proračuna, važnog financijskog akta, budući da je sjednica Zastupničkog doma u Federalnom parlamentu, održana pred novogodišnji vikend, završena bez ishoda zbog političkih nesuglasica, a Dom naroda se nije ni sastao u tom razdoblju. 

Pemijer Fadil Novalić apelirao je nakon toga da se zbog proračuna i drugih akata Parlament hitno sastane tijekom vikenda, ali se to nije dogodilo. 

Federalna vlada utvrdila je na vrijeme entitetski proračun za 2018. i da bi postao operativan, moraju ga odobriti oba doma u Parlamentu. U protivnom, donosi se odluka o privremenom financiranju Federacije BiH za razdoblje siječanj - ožujak, ali to nije poželjna varijanta jer su onemogućena izdvajanja za bilo kakve dodatne projekte osim za osnovna davanja kao što su plaće proračunskih korisnika.

I odluku o privremenom financiranju predlaže Vlada te konačno odobrava Parlament.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?