Operativni centar Federalne uprave Civilne zaštite:

Voda se prelila na prometnici Kakanj - Zenica u mjestu Tičići

voda
25.02.2017.
u 13:55

 U mjestu Tičići, na regionalnoj prometnici Kakanj - Zenica, prelila se voda. Policija je osigurala prometnice, kako autoput Koridora 5-C tako i regionalni put Kakanj-Zenica, kako bi u slučaju ugroženosti ovih dionica, promet bio obustavljen kako ne bi došlo do ugrožavanja ljudskih života, priopćeno je Operativni centar Federalne uprave Civilne zaštite.

Obaviješteni su i predstavnici Javnog preduzeća Autoceste radi mjera koje bi spriječile ugrožavanje sudionika u prometu.

Štab Rudnika mrkog uglja Kakanj za spašavanje je u stalnom zasjedanju da ne bi došlo do ugrožavanja stanovništva i stambenih objekata lociranih u blizini klizišta i akumulacije nizvodno na rijeci Ribnici. 

Do prelijevanja vode na prometnicu u mjestu Tičići došlo je zbog toga što su padavine protekle noći natopile klizište rudničke jalovine na površinskom kopu Vrtlište kakanjskog rudnika i povećale nivo akumulacije vještačkog jezera na Ribnici. 

Usljed toga je voda prodrla u tunel koji je u izgradnji za protok Ribnice i na izlazu iz tunela se prelila preko regionalne prometnice.

Izvor: Visoko.co.ba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije