SSŠ Livno

Vlastitim radom i uz pomoć donatora poboljšali uvjete rada

skola kuhari
26.01.2016.
u 07:00

Rekonstrukcijom većeg devastiranog prostora budući kuhari i konobari dobili su bolje uvjete za izvođenje praktične nastave

Livanjska SSŠ Silvija Strahimira Kranjčevića primjer je kako se iz nekadašnje škole za tzv. radnička zanimanja, upornim radom, inovacijama, otvorenošću i suradnjom na različitim međunarodnim projektima, postaje respektabilna ustanova. U suradnji s Goethe-Institutom, inicijativom “Škole: partneri budućnosti” opremljen je fonolaboratorij za učenje stranih jezika, a uz pomoć donatora i vlastitim radom od neiskorištenih radionica dobili su 15 novih učionica, kazao je ravnatelj Saša Grabovac te dodao: - Preuredili smo ih u učionice u kojima je do 25 učenika, imamo i centralno grijanje, tako da smo, evo, sa svih 27 odjeljenja i 560 učenika prešli u prvu smjenu.

Rekonstrukcijom većeg devastiranog prostora budući kuhari i konobari dobili su bolje uvjete za izvođenje praktične nastave. Jedan od njih, Zdenko Čačija, kazao je kako su dobili odvojen prostor za kuhare i konobare. Ranije se sve odvijalo u jednom kabinetu, a prednost je i u tome što je taj, uvjetno rečeno, stari kabinet ostao i dalje na raspolaganju i u njemu se praktična nastava izvodi i za učenike s poteškoćama u razvoju koji se školuju za pomoćne kuhare. Uz to što vole kuhati, odlučujući motiv učenicima je za kuharsku školu bio taj što je zanimanje vrlo traženo, dakle, dobre su mogućnosti za zaposlenje.

Kazali su nam to učenici 2. razreda Petar i Ana. Petar voli kuhati sve, i slatko i slano, a Ana više slastice, torte i kolače. Otišli smo i do kabineta vježbovne tvrtke. Profesorica ekonomske skupine predmeta Jasminka Orman objasnila je kako je sve virtualno, ali kao i u pravom životu: - Tu je novac, obračunavaju se plaće zaposlenicima, doprinosi… Do tog kabineta je frizerski salon, u krugu škole i vlastita bašča u kojoj uzgajaju povrtne kulture, a o limarima, automehaničarima, elektrostruci, tehničarima mehatronike i elektronike, medicinarima i drugim smjerovima da i ne govorimo.

Izrada projektnih prijedloga i uporno prijavljivanje na javne pozive urodili su plodom. Prošle godine je RH prepoznala važnost projekta pa im je dodijelila sredstva od 600.000 kuna za rekonstrukciju krovišta. U tijeku je natječajna procedura...     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije