Još nema kompromisa

Vlast u Federaciji BiH ne funkcionira, novi sastanak zakazan za tjedan dana

07.03.2018.
u 08:00

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara održao je sastanak s predstavnicima federalne izvršne i zakonodavne vlasti iz parlamentarne većine s jednom točkom dnevnog reda - funkcioniranjem izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji BiH.

Traženje rješenja

Cilj sastanka je bio zajedničko traženje rješenja za prevladavanje trenutačnog zastoja u radu federalnih institucija kako bi se stabiliziralo stanje u Federaciji BiH. - Međusobno nerazumijevanje partnera u vlasti rezultiralo je zastojem reformskih procesa i stvaranjem nepovoljnog ambijenta za gospodarstvo, stoga je nužno tražiti način kako što prije nastaviti raditi za dobrobit svih. Odgovornost je na nama koji obnašamo javnu dužnost kompromisom doći do rješenja koje će pokrenuti procese s mrtve točke. Danas nije postignut dogovor o održavanju sjednica Vlade FBiH i domova Parlamenta FBiH, ali je dogovoren nastavak razgovora i sastanak na istom mjestu, u istom sastavu za sedam dana, s tim da se do tada preciziraju stavovi i ponude konkretna rješenja za probleme - kazao je predsjednik Federacije BiH nakon sastanka. Sastanku su nazočili čelni ljudi Vlade Federacije BiH, Zastupničkog doma i Doma naroda Federacije BiH. Kompromisa i dalje nema te je veliko pitanje kada će do njega doći.

- Nakon ovoga sastanka možemo slobodno reći kako vlast u Federaciji ne funkcionira. S druge strane, gomilaju se problemi koji se moraju rješavati. Samo se možemo nadati kako će idući tjedan biti više spremnosti na kompromis - rekli su nam sudionici jučerašnjeg sastanka. Večernji list neslužbeno doznaje kako je najveći problem...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?