Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Vlada ZHŽ-a utvrdila nacrte zakona o uređenju i građenju

15. siječnja 2020. u 16:31 0 komentara 51 prikaza

Vlada Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) na sjednici u srijedu utvrdila je Nacrt Zakona o prostornom uređenju i Nacrt Zakona o građenju te ih uputila u redovnu proceduru Skupštini ove županije.

Utvrđen je i Prijedlog Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji, koji je u skraćenom postupku upućen u skupštinsku proceduru, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade ZHŽ-a.

Nakon kraće rasprave Vlada je Prijedlog Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva također uputila u redovnu proceduru Skupštini ZHŽ-a, te je donijela Uredbu o izmjenama Uredbe o uredskom poslovanju tijela uprave i službi za upravu u ovoj županiji.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti na sporazumni raskid Ugovora o zakupu šumskog zemljišta u državnom vlasništvu za podizanje višegodišnjih nasada na dijelu k. č. broj 2031 k. o. Gradac, Široki Brijeg, kao i Odluka o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva pravosuđa i uprave ZHŽ-a.

Županijska Vlada donijela je i Odluku o davanju suglasnosti na Financijski plan Javne ustanove Zavod za odgoj i obrazovanje za 2020. godinu te Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o izvršenju Financijskog plana navedene javne ustanove, a Rješenje o izmjeni Rješenja o imenovanju Stožera civilne zaštite ZHŽ-a Vlada je donijela zbog imenovanja novog ministra unutarnjih poslova ove županije, stoji u priopćenju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.