BANJA LUKA

Vlada RS opredjeljenja za povećanje mirovina

mirovine
25.11.2016.
u 14:14

Cvijanović je, navela da je prelaskom na trezorski sustav isplate omogućena stabilnost i redovitost isplate mirovina čime su umirovljenici svrstani u prioritetnu grupu, te istaknula da su u protekle tri godine mirovine povećane za 11,5 posto.

Vlada Republike Srpske (RS), usprkos svim izazovima, u potpunosti je opredijeljena za jačanje materijalnog položaja i statusa umirovljenika te za povećanje mirovina, najavila je danas entitetska premijerka Željka Cvijanović.

Naglasila je da će se usklađivanje mirovina u RS-u vršiti svaki put kada se za to steknu uvjeti.

Ona je, nakon razgovora s predstavnicima Udruženja umirovljenika i predstavnicima Odbora za praćenje stanja u oblasti mirovinsjko-invalidskog osiguranja Narodne skupštine RS-a, navela da je prelaskom na trezorski sustav isplate omogućena stabilnost i redovnost isplate mirovina čime su umirovljenici svrstani u prioritetnu grupu, te istaknula da su u protekle tri godine mirovine povećane za 11,5 posto. 

Tijekom sastanka predstavnici umirovljenika izrazili su očekivanja da će Vlada nastaviti raditi na definiranju odgovarajućih rješenja koja se tiču položaja najstarije populacije, priopćeno je iz entitetske vlade.

Predsjednik skupštinskog Odbora za praćenje stanja u oblasti ,mirovinsko-invalidskog osiguranja Ilija Stevančević rekao je novinarima da su dobili uvjeravanja u Vladi da će od 1. siječnja 2017. godine doći do povećanja mirovina. 

Ne zna se koliko bi povećanje iznosilo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?