završen natječaj za idejno rješenje

Vlada HNŽ naredne godine seli u bivši hotel Ero

21.03.2020.
u 10:00

''Za nekoliko dana bit će javno otvaranje ponuda i tada će se vidjeti tko su autori tih radova. Nakon što se utvrdi tko su autori i dokumentacija, Povjerenstvo za javni nabavu će predložiti Vladi izbor najboljeg ponuđača za idejno rješenje'', pojasnila je Crnjac.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije koja je za 11 milijuna KM kupila zgradu bivšeg mostarskog hotela Ero počinje s pripremama kako bi naredne godine preselila u taj objekt.

Šefica Odjela za odnose s javnošću u Uredu predsjednika Vlade HNŽ Kristina Crnjac nedavnmo je za Klix.ba rekla kako je završen natječaj za ''Izrada idejnog rješenja i glavnog projekta za prilagodbu Hotela Ero u Mostaru za smještaj županijskih tijela i organa uprave u HNŽ.

''Nakon javnog otvaranja ponuda će se vidjeti tko su autori. Nakon što se utvrdi tko su autori i dokumentacija, Povjerenstvo za javni nabavu će predložiti Vladi izbor najboljeg ponuđača za idejno rješenje'', pojasnila je Crnjac.

Kaže kako je cilj preseljenja u objekt bivšeg hotela Ero da se na tom mjestu smjeste sva tijela županijske uprave ili najveći njihov dio, kako bi se građanima omogućilo da lakše na jednom mjestu obave ono to ima treba. Uz to će se, kako naglašava, smanjiti troškovi, jer sada neka županijska ministarstva plaćaju najamnine, tako da će se troškovi smanje.

Preseljenje će kako je objasnila, biti od velikog značaja županijskoj Vladi i tom projektu se pristupa krajnje ozbiljno, pa je stoga, ističe ona, o rokovima još uvijek nezahvalno govoriti. 

''Tek ćemo iz glavnog projekta vidjeti koliko nas posla čeka, jer je činjenica da treba sve učiniti da se sadašnji objekt bivšeg hotela Ero prilagodi novoj njegovoj namjeni. Očekujemo da bi se do kraja godine mogao izabrati izvođač i u narednoj godini da počnu pa čak i završe radovi, rekla Crnjac.

Podsjetimo, Vlada HNŽ zgradu hotela Ero kupila je za 11 milijuna KM od Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidskog osiguranja, a službeni potpisi o kupovini razmijenjeni su u listopadu 2018. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije