puno doprinos

Vlada HNŽ-a u roku odgovorila na pitanja iz Upitnika EK

vlada hnz
26.01.2017.
u 17:42

Vlada HNŽ je na današnjoj sjednici, još jedanput ističući punu opredijeljenost za nastavak europskog puta BiH, usvojila Informaciju o doprinosu HNŽ odgovorima na Upitnik Europske komisije. Istaknuto je kako su ministarstva u suradnji s drugim institucijama u HNŽ u roku odgovorila na postavljena pitanja iz Upitnika EK, koja će do 31. siječnja 2017. godine biti unesena u posebno pripremljeni Informacijski sustav, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

Vlada je prihvatila Mišljenje i prijedloge na: Nacrt Zakona o Izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba Federacije Bosne i Hercegovine i Nacrt Zakona o Izmjenama i dopunama Zakona o radu Federacije Bosne i Hercegovine.

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva Vlada je usvojila niz odluka vezanih za koncesije, između kojih i: Odluku o davanju suglasnosti na Prijedlog Ugovora o koncesiji za eksploatiranje mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena krečnjaka na lokalitetu „Bijela“ Grad Mostar i Odluku o dodjeli koncesije za eksploatiranje mineralne sirovine vapnenca na lokalitetu „Repinac“ kod Ivanice, Općina Ravno.

Također, Vlada je na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede usvojila odluke u vezi s koncesijama, između kojih i: Odluku o Izmjeni i dopuni Odluke o dodjeli koncesije za korištenje voda rijeke Doljanke i javnog vodnog dobra s ciljem proizvodnje električne energije izgradnjom male HE „Pačići“ instalirane snage od 1,3 MW, Općina Jablanica, Odluku o Izmjeni i dopuni Odluke o dodjeli koncesije za korištenje voda rijeke Doljanke i javnog vodnog dobra s ciljem proizvodnje električne energije izgradnjom male HE „Zlate“ instalirane snage od 3,2 MW, Općina Jablanica, Odluku o davanju suglasnosti na tekst Prijedloga Ugovora o koncesiji za korištenje voda rijeke Rame s ciljem proizvodnje električne energije izgradnjom objekta mHE „GRADINA“ instalirane snage 0,265 MW,  Odluku o davanju suglasnosti na tekst Prijedloga Ugovora o koncesiji za korištenje voda rijeke Rame i javnog vodnog dobra s ciljem proizvodnje električne energije izgradnjom objekta mHE „MARINA PEĆINA“ instalirane snage 0,732 MW, Odluku o davanju suglasnosti na tekst Prijedloga Ugovora o koncesiji za korištenje voda rijeke Rame i javnog vodnog dobra s ciljem proizvodnje električne energije izgradnjom objekta mHE „GRAČANICA“ instalirane snage 0,732 MW i Odluku o davanju suglasnosti na tekst Prijedloga Ugovora o koncesiji za korištenje voda rijeke Rame s ciljem proizvodnje električne energije izgradnjom objekta mHE „MODRI VIR“ instalirane snage 0,091 MW, Odluku o davanju suglasnosti na tekst Prijedloga Ugovora o koncesiji za korištenje voda rijeke Rame i javnog vodnog dobra s ciljem proizvodnje električne energije izgradnjom objekta mHE „CRNI MOST“ instalirane snage 1,52 MW, kao i Odluku o davanju suglasnosti na prijedlog Ugovora o koncesiji za korištenje poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području općine Čitluk.

Vlada je usvojila Informaciju Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo o ostvarenim rezultatima deminiranja i uništavanja neeksplodiranih ubojitih sredstava na području Hercegovačko-neretvanske županije od 1.1.2016. godine do 31.12.2016. godine. U Informaciji je istaknuto i to kako je deminerski Tim Federalne uprave civilne zaštite tijekom 2016. godine, u sklopu protuminskih akcija na području HNŽ, očistio površinu od 239 963 m².

Vlada je usvojila i redovita dokumenta koje je pripremilo Ministarstva financija: Zaključak o usklađivanju rashoda s prihodima od 1.1. do 31.1.2017. godine i Operativni plan za mjesec siječanj 2017. godine, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?