Naslovnica Vijesti

Vlada HNŽ-a: Tko je donio odluku o upućivanju migranata u HNŽ?

18. svibnja 2018. u 13:13 3 komentara 2231 prikaza

Ured predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) oglasio se u petak priopćenjem za javnost u kojemu se ne precizira tko je točno zabranio dolazak migranata u izbjeglički kamp u Salakovcu kod Mostara.

"Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, niti Grad Mostar, nisu uopće kontaktirane niti konzultirane o mogućem dolasku većeg broja osoba u Izbjeglički kamp u Salakovcu. Stoga se postavlja pitanje tko je i na koji način donio odluku o njihovu upućivanju u Hercegovačko-neretvansku županiju", navodi se u priopćenju.

Iz Ureda predsjednika Vlade HNŽ-a navode kako je donošenje takve odluke "eklatantan primjer neuvažavanja ustavne strukture BiH i pokušaj destabiliziranja HNŽ-a" te da takvo što neće dopustiti.

"U tom kontekstu, županijska tijela sigurnosti, izvršavajući povjerene zadaće, dužna su jamčiti sigurnost svih građana Županije i poštivanje javnog reda i mira", navodi se dalje u priopećnju.

Iz Ureda predsjednika Vlade HNŽ-a poručili su kako su svjesni teške situacije u kojoj se nalazi većina osoba koje su se iz različnih razloga našle na području BiH, te su pozivali odgovorna državna tijela "da pitanja njihova boravka rješavaju na ustavan i zakonit način".

"Suosjećajući s teškom sudbinom ljudi koji su morali napustiti svoje domove, izražavamo spremnost da, poštujući narečenu ustavnu strukturu BiH, sustavno i na najprihvatljiviji način rješavamo njihov status", stoji na kraju priopćenja.

  • piramidamen:

    Donjela odluku izvršna državna vlast !!!

  • carjegol13:

    Tko je donio odluku da se izbjeglice smjeste u izbjeglički centar? Da čujem? Kome to pada na pamet...?

  • brodarevac:

    Ovo je najbolji način da budeš skinut super ti je potez, nekom glava treba da bude Čova svoju čuva, istura pijune.