Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Vlada HNŽ-a svake godine povećava sredstva za branitelje

14. prosinca 2017. u 21:14 0 komentara 179 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg i ministar za pitanja branitelja HNŽ Oliver Soldo danas su u zgradi Vlade HNŽ održali radni sastanak s predstavnicima svih braniteljskih udruga koje djeluju na području HNŽ.

Na sastanku se razgovaralo o ukupnoj problematici braniteljske populacije s posebnim osvrtom na činjenicu da će Vlada na sjednici koju će održati sutra razmatrati novi Nacrt Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji.

„Radujem se ovom našem susretu, on je rezultat moje želje da se kroz neposredan i otvoren razgovor upoznam s svim problemima s kojim se susrećete. Želja mi je, također, da prije rasprave o novom Zakonu o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji, imamo u vidu sve vaše primjedbe, sugestije i prijedloge, te da one koje su u domenu naše nadležnosti ugradimo u novi Zakon koji planiramo donijeti. Želim Vas, također, ohrabriti kako će ova Vlada nastaviti brinuti o populaciji koju zastupate, a to potvrđuju i egzaktni pokazatelji vidljivi u Proračunu. Činjenica je da unatoč brojnim obvezama koje imamo, iz godine u godinu, povećavamo sredstva namijenjena za rješavanje brojnih potreba braniteljske i stradalničke populacije. Takav naš pristup i odnos prema Vama i članovima Vaših udruga ćemo i nastaviti u budućnosti “, kazao je Herceg.

Oliver Soldo, ministar za pitanja branitelja istaknuo je dobru suradnju s predstavnicima braniteljskih udruga ističući kako je pri izradi novog Nacrta Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji obavio brojne razgovore kako s predstavnicima Udruga tako i s predstavnicima jedinica lokalne samouprave čija je uloga u provedbi ovog Zakona, također, vrlo značajna.

Predstavnici Udruga zahvalili su predsjedniku i ministru za današnji susret navodeći kako su svjesni da se značajan broj njihovih prava regulira na drugim razinama vlasti, istaknuvši kao su ona prava koja su na razini Vlade HNŽ uglavnom poštuju. Posebno su istaknuli potrebu aktivnijeg pristupa rješavanju stambene problematike pozdravljajući intenciju ministarstva da u odredbama novog zakona omogući braniteljima da steknu pravo vlasništva na dodijeljenim stanovima.

Na kraju konstruktivnog razgovora prihvaćen je prijedlog predsjednika Hercega da se nakon usvajanja Nacrta ovog Zakona, a prije konačnog usvajanja Prijedloga Zakona u Skupštini HNŽ ponovno održi zajednički sastanak u cilju postizanja suglasnosti oko svih odredbi novog Zakona.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.