sjednica

Vlada HNŽ-a odlučila poduzeti sve potrebne radnje za dodatnih 15 milijuna KM za opremanje bolnica

skb mostar
27.10.2022.
u 15:06

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na današnjoj sjednici raspravljala je o kreditnom zaduženju kod Razvojne banke FBiH u iznosu od 15 milijuna KM, s ciljem uspješnoga okončanja izgradnje i opremanja Klinike za dječje bolesti – Pedijatrije Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, te dovršetka izgradnje, obnove i opremanja više odjela Kantonalne bolnice Dr. Safeta Mujića, kao i novih odjela u Općoj bolnici Konjic.

Istaknuto je kako je s ravnateljima triju bolničkih ustanova u Hercegovačko-neretvanskoj županiji održano više sastanaka na kojima je Vlada upoznata o tomu kako bi, zbog snažnih poremećaja na tržištu i drastičnoga porasta cijena, završetak započetih projekata mogao biti doveden u pitanje.

Budući da su izgradnja i opremanje Klinike za dječje bolesti SKB-a Mostar te izgradnja, obnova i opremanje više odjela Kantonalne bolnice u Mostaru i Opće bolnice Konjic od iznimne važnosti za sve žitelje HNŽ-a i prostora koji ovim ustanovama gravitiraju, Vlada je odlučila poduzeti sve potrebne radnje kako bi osigurala dodatnih 15 milijuna KM, o čemu će se izjasniti na jednoj od sljedećih sjednica. Inače, Vlada HNŽ-a je za izgradnju i obnovu triju bolnica u našoj županiji već ranije u cijelosti na sebe preuzela kredit Saudijskoga fonda za razvitak u iznosu od 32 milijuna KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije