livno

Vlada HBŽ uvodi dječji doplatak za djecu do 15 godina starosti

22.12.2017.
u 13:26

Vlada Hercegbosanske županije u četvrtak je utvrdila Prijedlog odluke o doplatku za djecu, koja će biti upućena u skupštinsku proceduru, kojom se uređuje pravo na doplatak za djecu do navršene petnaeste godine života.

Sredstva za financiranja prava na doplatak za djecu, potrebna za provođenje te odluke, bit će osigurana u Proračunu Hercegbosanske županije za 2018. podinu, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Iznos doplatka za djecu utvrđuje Vlada HBŽ-a posebnom odlukom na prijedlog Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a.

Vlada je na sjednici usvojila Odluku o utrošku sredstava iz Programa utroška sredstava kapitalnih transfera "Potpora općinama-vodoprivreda" utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2017. godinu. Sredstva za realizaciju Programa u ovoj godini iznose 400.000 marka.

Na sjednici je utvrđen i prijedlog Financijskog plana Zavoda za upošljavanje HBŽ za 2018. godinu. Prijedlog će biti upućen u proceduru Skupštine HBŽ-a, a ukupni prihodi identični su rashodima i iznose 3,53 milijuna maraka.

Utvrđen je Prijedlog odluke o izvršavanju Financijskog plana Zavoda za upošljavanje HBŽ-a za sljedeću godinu. Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti na Program rada Zavoda za upošljavanje HBŽ-a za 2018. godinu.

Također, donesena je Odluka o usvajanju Programa financiranja/sufinanciranja lokalne cestovne infrastrukture, odnosno lokalnih cesta za koje su općine s područja HBŽ-a, po pozivu Uprave za ceste, dostavile zahtjeve i prijedloge ukupne vrijednosti 300.000 maraka.

Financijska sredstava iz ove Odluke planirana su u Proračunu Hercegbosanske županije za 2017. godinu.

Vlada je donijela Odluka o odobravanju raspodjele financijskih sredstava općinama s područja HBŽ-a u ukupnom iznosu od 400.000 maraka kao pomoć nižim razinama vlasti.

Usvojena je Odluka o transferu financijskih sredstava Razvojnom programu Ujedinjenih naroda (UNDP) za implementaciju projekta "Zeleni ekonomski razvoj" u svrhu provedbe infrastrukturnih radova na javnim objektima Dom zdravlja Glamoč i Dom zdravlja Drvar.

Na sjednici su donesena Odluke o raspodjeli sredstava udrugama građana iz Proračuna HBŽ-a za 2017. godinu u ukupnom iznosu od 40.000 maraka i Odluka o izmjenama Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja.

Na temelju donesene Odluke odobrena su financijska sredstva u iznosu od 36.000 maraka iz Tekuće potpore Proračuna Uprave civilne zaštite HBŽ-a za 2017. godinu za pomoć vatrogasnim postrojbama HBŽ-a.

Vlada je razmatrala i donijela Zaključak s pozitivnim mišljenjem na nacrt Sporazuma između Ruske Federacije i BiH o socijalnom osiguranju, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?