sjednica

Vlada HBŽ-a razmatrala i donijela više odluka i rješenja

26.11.2021.
u 17:17

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na sjednici u petak razmatrala je prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Izmjene i dopune Plana prihoda i rashoda Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ-a za 2021. godinu i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Odluku o izvršenju Plana prihoda i rashoda Zavoda za 2021. godinu, te ih uputila na daljnje postupanje u županijsku Skupštinu.

Vlada je donijela Rješenje o razrješenju ravnatelja policije/policijskog komesara i Rješenje o oduzimanju čina generalnog inspektora policije Ilije Jakića iz Tomislavgrada u MUP-u HBŽ-a zbog isteka mandata, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Također, doneseno je Rješenje o obavljanju poslova ravnatelja policije/policijskog komesara.

Načelnik sektora uniformirane policije Mario Pavlinović iz Livna obavljat će i poslove ravnatelja policije/policijskog komesara u MUP-a HBŽ-a do trenutka izbora novog ravnatelja policije.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Rješenje o razrješenju članova Upravnog vijeća Zavoda za upošljavanje HBŽ-a i Rješenje o imenovanju članova privremenog UV županijskoga Zavoda za upošljavanje, te nakon razmatranja donijela Odluku o odobravanju raspisivanja Javnog oglasa za izbor predsjednika i članova Upravnog vijeća Zavoda za upošljavanje HBŽ-a.

Vlada je, uz ostalo, donijela i Zaključak kojim zadužuje i nalaže Ministarstvu gospodarstva HBŽ-a da pokrene postupak analize i eventualnog usklađivanja koordinata koncesijskog polja s Odlukom o uvjetima i lokacijama za izgradnju farmi vjetroelektrana Općine Tomislavgrad, sve to po koncesijskom predmetu ''KAMEN-DENT'' d.o.o. Mostar, pri čemu se isto korigiranje i/ili usklađivanje prioritetno odnosi na naknadno dodijeljene koncesije ili započete koncesijske postupke.

Osim toga, donesen je i Zaključak kojim Vlada HBŽ-a zadužuje i nalaže Županijskom javnom pravobraniteljstvu da podnosi adekvatne akte i pokreće postupke pred mjerodavnim tijelima, radi zaštite imovine, imovinskih prava i obveza HBŽ-a kao i njezinih prirodnih dobara, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?