Sjednica u Livnu

Vlada HBŽ-a imenovala Tim za sprečavanje korupcije u županijskim institucijama

21.10.2016.
u 10:00

Vlada Hercegbosanske županije je na jučer održanoj 49. sjednici utvrdila nacrt Zakona o javno-privatnom partnerstvu Hercegbosanske županije koji će biti upućen u skupštinsku proceduru.

Novac za projekte

Donesena je odluka o usvajanju programa utroška sredstava kapitalnih transfera “Potpora općinama - vodoprivreda” utvrđenih proračunom Hercegbosanske županije za 2016. godinu u iznosu od 400.000 KM. Sredstva iz ove odluke moći će se koristiti nakon što Vlada Hercegbosanske županije odobri programe odnosno projekte utroška tih sredstava, a koji će se izvršavati tromjesečno sukladno razini ostvarenih prihoda. Vlada je donijela i odluku o imenovanju Povjerenstva za izradu teksta nove uredbe o naknadama i drugim materijalnim pravima iz radnog odnosa djelatnika tijela državne službe HBŽ-a koji treba biti pripremljen do 15. studenoga tekuće godine. Donesena je odluka o imenovanju Tima za sprečavanje korupcije u Hercegbosanskoj županiji. Zadatak tog tima je realizacija i provođenje akcijskog plana, kao i koordinacija aktivnosti svih institucija i javnih službi HBŽ-a u sprečavanju korupcije. Poslije razmatranja prijedloga, Vlada je donijela odluku o unutarnjoj preraspodjeli sredstava - Zavodu za hranu i veterinarstvo iz proračuna HB županije za 2016.

Preraspodjela sredstava

Tom odlukom odobrava se unutarnja preraspodjela sredstava iz proračuna Hercegbosanske županije za tekuću godinu Zavodu za hranu i veterinarstvo u sastavu Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a na način da se novčana sredstava na ekonomskom kodu “Nabava uredske opreme” umanjuju za iznos od 90.000 KM koja se preraspoređuju na ekonomski kod “Investicijsko održavanje zgrada”. Tijekom sjednice donesena je odluka o neprihvaćanju kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama kolektivnog ugovora za službenike tijela uprave i sudske vlasti u FBiH.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?