Sarajevo

Vlada Federacije BiH seli u zgradu Opće bolnice

bolnica
Foto: N1
07.01.2016.
u 21:37

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine najvjerovatnije će već ove godine preseliti u zgradu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", potvrđeno je za N1 iz Vlade FBiH.

Nakon što se formalno-pravno Opća bolnica pripoji Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, u zgradu bivše Vojne bolnice uselit će ministarstva i službe Vlade FBiH, kazao nam je naš izvor iz Vlade FBiH.

Ovo je djelimično potvrđeno i u odgovoru SDA upućenom SDP-u u kojem navode da je "panična reakcija SDP-a vjerovatno uzrokovana strahom od gubitka pozamašne kirije koju naplaćuju za smještaj Vlade FBiH i to u zgradi koja nije njihovo već državno vlasništvo".

Kako su naveli, imenovanje Sebije Izetbegović na mjesto direktorice UKCS-a "će biti obavljeno uz striktno poštivanje svih zakonom propisanih procedura i u skladu s radnim, te stručnim i naučnim referencama potrebnim za takvo imenovanje".

Zgrada bivše Vojne bolnice bila je vlasništvo SFRJ koja je prešla u vlasništvo BiH kroz proces sukcesije. Ministrica obrane BiH, Martina Pendeš, nam je potvrdila da je zgrada u kojoj se nalazi Opća bolnica vojni objekat, ali da nije na listi perspektivne vojne imovine, te da njome upravlja Vlada Federacije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?