Rješavanje smještaja

Vlada FBiH seli u zgradu Energoinvesta, pripreme već počele

Energoinvest
26.01.2016.
u 18:42

Nadležne službe Energoinvesta već su dobile naređenje da naprave presjek stanja trenutne iskorištenosti prostora Energoinvesta

Vlada Federacije BiH preselit će u zgradu Energoinvesta u sarajevskom naselju Pofalići. Kako doznaje Klix.ba iz Energoinvesta, premijer Vlade FBiH već duže vremena s nadležnima iz ove tvrtke razmatra mogućnost preseljenja Vlade FBiH u zgradu Energoinvesta.

"Novalić je dolazio i s direktorom Enesom Čengićem o tome razgovarao i prije nego što je imenovan za premijera", kaže za Klix Almir Salihović, predsjednik Sindikata Energoinvesta.

Prema informacijama kojima raspolaže Salihović, nadležne službe Energoinvesta već su dobile naređenje da naprave presjek stanja trenutne iskorištenosti prostora Energoinvesta.

Preseljenje u zgradu Energoinvesta najavio je i premijer Vlade FBiH Fadil Novalić u emisiji Intervju 20 koja će sutra biti emitirana na BHRT.

"Gdje selite? U Energoinvest, znam da ste očekivali bolnicu, a nama se pretjerano ne sviđa da budemo u bolnici. U bolnici se liječe bolesnici, a nama se sviđa nešto drugo", kazao je Novalić.

Naime, proračunom za 2016. godinu planirano je 10 milijuna KM za rješavanje smještaja Vlade FBiH. Ured premijera i četiri ministarstva trenutno su smješteni u Alipašinoj ulici u zgradi koja je u vlasništvu SDP-a, dok su druga ministarstva smještena na drugim lokacijama u Sarajevu i u Mostaru.

Jedno vrijeme govorilo se i o mogućnosti da Vlada FBiH preseli u zgradu Opće bolnice prim. dr. Abdulah Nakaš, ali se od toga očito odustalo.

Zgrada Energoinvesta sigurno može zadovoljiti potrebe Vlade FBiH s tim da još uvijek nije poznato hoće li u zgradi ostati i Energoinvest te što će biti sa zakupcima prostora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?