Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Vlada prihvatila donaciju cjepiva iz Srbije, pozvala domaće tvrtke da se uključe u nabavku cjepiva

25. veljače 2021. u 19:51 0 komentara 585 prikaza

Vlada FBiH je, na inicijativu premijera FBiH, danas održala hitnu telefonsku sjednicu. Na sjednici je prihvatila informaciju o sastanku održanom na inicijativu predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine na kojem je, između ostalog, razgovarano o nabavci i isporuci cjepiva u Bosni i Hercegovini.

Federalna vlada je ovlastila premijera FBiH da uputi pismo Vijeću ministara BiH u kojem će iskazati spremnost Vlade FBiH za prihvat 5.000 doza AstraZeneca cjepiva, kao donaciju Republike Srbije Bosni i Hercegovini za potrebe Federacije BiH.

Vlada FBiH je pozvala sve domaće tvrtke koje se bave proizvodnjom, prodajom i distribucijom farmaceutskih proizvoda da se uključe u proces nabavke cjepiva, odnosno da, u kontaktu sa Zavodom za javno zdravstvo FBiH, razmotre mogućnosti uvoza cjepiva za potrebe Federacije BiH.

Federalna vlada danas je zadužila Zavod za javno zdravstvo FBiH da koordinira dalje aktivnosti s tvrtkama koje iskažu spremnost uvoza cjepiva za potrebe Federacije BiH, priopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.