reagiranje

Vlada FBiH pozvala pravosudne organe da rade posao bez pritisaka

Vlada FBiH
22.12.2016.
u 16:47

Zbog velikog zanimanja javnosti za stav Vlade Federacije BiH o navodima, koje je na današnjoj konferenciji za medije SDP-a BiH iznio bivši federalni premijer Nermin Nikšić Ured za informiranje Vlade Federacije BiH je objavio da je izvješće o počinjenom krivičnom djelu kojeg je Federalna vlada podnijela, proizišao iz činjenice da je bivši federalni premijer potpisom ugovora preuzeo obvezu izmirivanja doprinosa za MIO, čime je oštećen proračun Federacije BiH za oko 43.000.000 KM.

- Naglašavamo da tvrtka "Ferimpex", koju spominje Nikšić, ni na koji način nije predmet počinjenja krivičnog djela. Ova tvrtka je podnijela tužbu za vrijeme vlade Nermina Nikšića o čemu će odluku donijeti pravosudni organi. Kategorički odbacujemo bilo kakve špekulacije da Vlada FBiH namjerava pregovarati s bilo kojom tvrtkom dok je u sudskom procesu, jer je to neovisna nadležnost Federalnog pravobraniteljstva. Nerazumljiva je nervoza bivšeg federalnog premijera, koji je do sada u svim slučajevima koji se njega ne tiču, pozivao pravosudne organe da rade svoj posao - kaže se u priopćenju Vlade FBiH.

Vlada Federacije BiH pozvala je pravosudne organe da rade svoj posao bez ikakvih pritisaka i smatra bespredmetnom svaku političku polemiku o sličnim temama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije