zasjedanje

Vlada Brčko distrikta usvojila izmjene Zakona o proračunuVlada Brčko distrikta usvojila izmjene Zakona o proračunu

29.06.2017.
u 14:18

Vlada Brčko distrikta usvojila je na današnjem nastavku 16. redovitog zasjedanja izmjene Zakona o proračunu Brčko distrikta, u dijelu koji se odnosi na odluku o privremenom financiranju.

Sukladno tim izmjenama, Proračuna se mora usvajati najdulje u prva tri mjeseca fiskalne godine, a najkasnije do 31. ožujka tekuće godine.

Glasanju za izmjene zakona nisu nazočili članovi vlade iz koalicije SDS-NDP.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić izrazio je žaljenje što izmjene zakona nisu usvojene jednoglasno te što se nisu mogla čuti argumentirana obrazloženja zašto ne bi trebalo doći do spomenutih izmjena zakona.

Gradonačelnik Milić i ravnatelj Direkcije za financije Mato Lučić istaknuli su da će se ovakvim izmjenama zakona doći do kvalitetnije, transparentnije i brže procedure usvajanja proračuna.

Zakonom je predviđeno da će se, u slučaju da proračun ne bude donesen do 31. ožujka, obustaviti sve isplate iz proračuna, uključujući i plaće službenika, članova Vlade i skupštinskih zastupnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije