Pripadnici 77. brigade

Vježba „Bold CHINTHE 2016“ će unaprijediti sustav u prirodnim katastrofama

vježba
FENA
10.03.2016.
u 13:03

 Vježba „Bold CHINTHE 2016“, koju su proteklih 11 dana u BiH provodili pripadnici 77. brigade britanskih Oružanih snaga u suradnji s institucijama u BiH, unaprijedit će sustav u eventualnim prirodnim katastrofama, izjavio je danas  zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić navodeći kako vježba podrazumijeva simulaciju zemljotresa i RHB (radiološko-hemijske-biološke) opasnosti.

- Kroz različite projekte partnerstva za mir bili smo u prigodi realizirati simulacijsku vježbu te putem raznih scenarija odgovoriti na zadane uvjete – kazao je Krešić.

Britanski veleposlanik u BiH Edward Ferguson istakao je kako je scenarij vježbe potekao od Ministarstva sigurnosti BiH i Direkcije za koordinaciju tijela.

- Ova vježba je na obostranu dobrobit obiju zemalja. To je važan korak u produbljivanju vojne suradnje u oblasti obrane između BiH i Velike Britanije i može se promatrati u okviru daljnjeg djelovanja BiH što se tiče približavanja NATO-u – rekao je Ferguson.

Pripadnici 77. brigade su zadovoljni onim što je urađeno tijekom vježbe, koja će biti sutra okončana.

- Na ovaj način dobili smo priliku da naučimo nešto više o tome kako se djeluje u slučaju izvanrednih situacija i prirodnih nepogoda. Zato smo zahvalni svim institucijama u BiH, koje su sudjelovale u vježbi - poručio je potpukovnik 77. brigade britanskih Oružanih snaga Ed Watkin.

U Operativno-komunikacijskom centru BiH – 112 Ministarstva sigurnosti BiH danas  su predstavnici EUFOR-a, NATO-a i vojno-diplomatskog kora zemalja članica NATO-a i BiH razmijenili mišljenja o vježbi „Bold CHINTHE 2016“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?