kod Frankfurta

Više od tisuću ljudi na «Posavskoj večeri»

KT
10.11.2019.
u 19:31

Među okupljenima su bili Hrvati s obje strane rijeke Save, odnosno i iz Hrvatske i BiH, njihovi prijatelji iz Frankfurta, Offenbacha, Mannheima, Wiesbadena, Mainza, Münchena, Beča, Salzburga te Hrvatske i BiH.

U organizaciji nogometnog kluba FC «Posavina» Frankfurt, 9. studenoga uvečer u Heusenstammu kod Frankfurta održana je tradicionalna zabava Hrvata iz Posavine pod nazivom «Posavska večer».

Na ovogodišnjoj Posavskoj večeri u dvorani Kultur und Sport-Franzentrum Martinseehalle okupilo se više od tisuću Hrvata, najvećim dijelom iz Bosanske Posavine. Među okupljenima su bili Hrvati s obje strane rijeke Save, odnosno i iz Hrvatske i BiH, njihovi prijatelji iz Frankfurta, Offenbacha, Mannheima, Wiesbadena, Mainza, Münchena, Beča, Salzburga te Hrvatske i BiH, piše Nedjelja.ba. 

Među uzvanicima na Posavskoj večeri bila je i vicekonzulica Generalnog konzulata RH u Frankfurtu Biserka Lukan kao i voditelj Hrvatske katoličke zajednice Wiesbaden i Frankfurt fra Kristijan Montina i fra Mario Jurić, gvardijan samostana i župnik u Tolisi.

Na večeri su bili i predstavnici ostalih zavičajnih večeri Hrvata iz Frankfurta te predstavnici kulturnih i sportskih klubova, udruga i zajednica.

Goste je na početku pozdravio predsjednik FC Posavine i prvi čovjek organizacije Posavske večeri Marko Pavić. Prigodnim pozdravnim govorima gostima u dvorani su se obratili i konzulica Lukan te fra Kristijan i fra Mario, javlja Fenix-magazin.

Tijekom večeri nazočne su zabavljali Da Vinci band, DJ Djuro te poznati izvođači izvorne posavske pjesme Šarka i prijatelji na violini i tradicionalnoj šargiji. Pjevale su se pjesme o Bosankoj Posavini, među kojima najčešće ona sa refrenom: Posavino majko, u srcu te nosim svom, vratit ću se na zgarište, sagradit ću novi dom. No, pjevale su se pjesmi koje govore i o drugim krajevima u kojima žive Hrvati, o Kupresu, Kninu, Mostaru, Hercegovini, ravnoj Slavoniji, Dalmaciji…

Sav prihod od Posavske večeri namijenjen je financiranju nogometnih pogona FC Posavine Frankfurt, hrvatskog nogometnog kluba čija prva momčad uspješno nastupa u najjačoj frankfurtskoj ligi – Kreisoberligi. Kako je za Fenix kazao predsjednik Marko Pavić, ove godine dio prihoda bit će preusmjeren na liječenje 15-godišnjeg dječaka Slavena Lukića iz Domaljevca, kojem zakazuju oba bubrega.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije