humanitarne akcije

Više od osam milijuna KM prikupljeno za djecu s poteškoćama u razvoju

Fena
22.12.2019.
u 20:42

Više od osam milijuna KM prikupljeno je do sada u humanitarnim akcijama "S ljubavlju hrabrim srcima".

Cilj večerašnje donatorske večeri jeste da se prikupi novac za izgradnju dva dnevna centra za djecu s poteškoćama u razvoju, u Banjoj Luci i Trebinju.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da svi kao društvo moraju biti solidarni.

- Trebalo je stati i vidjeti one kojima je teško, roditelje oboljele djece koji su u njih polagali svu nadu svijeta. Odjednom su se suočili sa najtežim bitkama. Trebalo je stati i pokušati da im pomognemo. Nikada ovo nije bila stvar novca koliko dobre volje i solidarnosti - rekao je Dodik.

Entitetska predsjednica Željka Cvijanović je zahvalila svima koji su do sada dali ogroman doprinos u toj humanitarnoj akciji.

- Nije stvar u novcu, nego je stvar u tome da pokažemo da želimo raditi i brinuti o našoj zajednici kojima je ta pomoć potrebna - rekla je Cvijanović.

Podršku akiciji dala je i Vlada Srbije.

-Vlada Srbije donirala je 250.000 eura za izgradnju dnevnih centara u Banjoj Luci i Trebinju i uvijek će biti uz Republiku Srpsku i sudjelovati u ovakvim i sličnim akcijama, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, braniteljska i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević.

Premijer RS Radovan Višković je rekao je večeras da je Vlada podržala akciju sa 100.000 KM, te da će, ukoliko to bude potrebno, izdvojiti dodatna sredstva za gradnju dva dnevna centra za djecu sa poteškoćama u razvoju.

- Ukoliko bude potrebno još novca Vlada RS će izaći sigurno u susret. Ovo je izuzetno važna akcija i nešto što je neophodno RS. Ovom akcijom pokazujemo koliko smo humani - rekao je Višković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije