Slažu se i podržavaju

Vijeće ministara BiH tvrdi: Nismo tražili vraćanje “bijelog kruha”

05.03.2016.
u 08:00

Vijeće ministara BiH jučer je reagiralo na informacije koje su se pojavile u medijima “da Vijeće ministara BiH, dan nakon ukidanja ‘bijelog kruha’, traži njegovo vraćanje”. “Vijeće ministara BiH je na 32. sjednici, održanoj 19. studenoga 2015. godine, na prijedlog Ministarstva financija i riznice BiH utvrdilo prijedlog nacrta zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH i poslalo ga u redovitu proceduru.

Takav prijedlog zakona je, pored umanjenja niza naknada, predvidio vremensko smanjenje naknade za “bijeli kruh” s 12 na 6 mjeseci. Dakle, prijedlog zakona je upućen u parlamentarnu proceduru dva i pol mjeseca prije usvajanja odluke u Domu naroda, a ne kako to tvrde pojedini mediji, dan poslije usvajanja”, naveli su iz Vijeća ministara. “U međuvremenu je Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, na sjednici održanoj 2. ožujka 2016. godine, usvojio ukidanje naknade za ‘bijeli kruh’. Prema tome, Vijeće ministara BiH nije, niti bi ikada tražilo vraćanje ‘bijelog kruha’. Naprotiv, predsjedatelj Vijeća ministara BiH u potpunosti podržava odluku Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH o ukidanju ‘bijelog kruha’ i ista će neizostavno, kroz daljnju zakonsku proceduru, biti ugrađena i postati dio konačnog teksta Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH”, navodi se iz Vijeća ministara. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije