reagiranje

Vijeće ministara BiH o posljednjoj telefonskoj sjednici

Vijeće ministara BiH
10.04.2017.
u 09:52

Začuđeni izjavom ministra sigurnosti Dragana Mektića u kojoj tvrdi da posljednja telefonska sjednica Vijeća ministara BiH nije održana u skladu s procedurom, dužni smo iznijeti stvarne činjenice, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

"- Svi članovi Vijeća ministara BiH su obaviješteni o dnevnom redu telefonske sjednice održane 6.4.2017. godine na identičan način kao i za sve prethodno održane sjednice istog karaktera. Prijedlog dnevnog reda, kao i tehnički dio procedure održavanja sjednice su utvrđeni i provedeni od strane ovlaštenih osoba. 

- Na telefonskoj sjednici su prijedlozi četiri zakona: Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, Zakon o o izmjeni Zakona o sustavu neizravnog oporezivanja i Zakon o osiguranju depozita u bankama BiH, koji su ranije usvojeni na redovitoj sjednici Vijeća ministara BiH, usklađeni s mišljenjem Zakonodavno-pravnog sektora Parlamentarne skupštine BiH i to u dijelu, ne suštinskih, nego nomotehničkih ispravki;

- Svi ministri su dobili obrazloženje održavanja telefonske sjednice u kojem je jasno naglašeno: „da je u pitanju isti tekst zakona koji su usvojeni na redovitoj sjednici, uz nomotehničke ispravke u skladu s mišljenjem Zakonodavno-pravnog sektora Parlamentarne skupštine BIH, a koje je Vijeće ministara BiH bilo dužno ugraditi u predložene zakone prije održavanja sjednice Doma naroda BiH, te je zbog hitnosti i održana telefonska sjednica;

- Rezultati glasovanja su bili isti i na redovitoj i na telefonskoj sjednici – zakoni su, u skladu s važećim procedurama, usvojeni većinom glasova članova Vijeća ministara BiH.

Zbog svega navedenog zaista nas začuđuje stav ministra Mektića, posebno imajući u vidu da su i ranije, istina dosta rijetko, održavane telefonske sjednice na kojima su glasovali svi ministri u Vijeću ministara BiH, kao i da su jednoglasno usvojeni svi zapisnici s takvih sjednica, ističe se u priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije