RAZGOVORI SDA I HDZ BIH

Vijeće ministara BiH i Vladu FBiH mogli bi imati do kraja tjedna

coca
11.03.2015.
u 09:00

HDZ ne odustaje od šest ministarstava u novoj Vladi Federacije BiH

Vodeća hrvatska i bošnjačka stranka HDZ BiH i SDA načelno su postigli veliki stupanj suglasnosti o uspostavi vlasti, ali konkretizacija dogovora o uspostavi Vlade Federacije BiH ovisit će o ishodu dodatnih razgovora između zamjenika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjednika DF-a Željka Komšića. Nakon odvojenih sastanaka u Predsjedništvu BiH s Čovićem i predstavnikom DF-a Damirom Bećirovićem, Izetbegović je kazao kako su sudionici pregovora blizu rješenja oko formiranja federalne Vlade. - Veoma smo blizu rješenja, više od toga zasad ne mogu reći. Nadam se da ćemo sve završiti sljedećih dana, kazao je Izetbegović novinarima koji su jučer čekali ishod pregovora. Dragan Čović se na kraju također obratio novinarima i izrazio optimizam u pogledu dogovora, kao i očekivanja da će do petka biti formirana i Vlada FBiH i Vijeće ministara. Međutim, Čović je istaknuo da HDZ ne odustaje od šest ministarstava u Vladi, striktno potencirajući Ministarstvo financija. - Idemo u tom smjeru da u petak imamo i formiranu Vladu FBiH i Vijeće ministara. Dakle, nećemo vas sad zamarati detaljima jer faktički nije još ništa dogovoreno osim što smo približili stavove, ali Ministarstvo financija, vrlo jasno i precizno kažem, pripada HDZ-u jer je premijer iz reda bošnjačkog naroda i tako ide po Ustavu. Čović je dodao da i dalje ostaje to da HDZ-u “u nekim kombinacijama” pripada šest ministarskih mjesta...

... VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

Komentara 7

PA
pacijent
18:09 11.03.2015.

covic samo trazi sto mu pripada a sto su mu bosnjaci - muslimani oduzeli u protekli 8 godina

SO
Special_one
14:59 11.03.2015.

Razmišljanje je jedno, a činjenice su drugo. Činjenica je da na ovoj fotografiji nema osuđenih kriminalaca, ali to ovdje nije ni tema nego situacija da su građani BiH blizu da imaju formiranu Federalnu vladu, što je izuzetno važno za daljnji napredak zemlje. Dobro je da ova lija Komšić nije slomio Čovića, a htio je to učiniti na jedan bezobrazan način. Prvo se odrekao pozicija za Hrvate i Bošnjake pa ih je onda htio namagarčiti uzimanjem šest pozicija. Dok god su Hrvati konstitutivan narod to mu neće biti dopušteno.

RO
rosa
09:58 11.03.2015.

I tako prođe gotovo šest mjeseci kako ovi mudrijaši "ispunjavaju" svoja predizborna obećanja.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?