Senad Šepić

Vijeće ministara BiH i Parlament moraju aktivno djelovati zbog vršnjačkog nasilja

Senad
13.01.2016.
u 10:27

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Senad Šepić pokrenuo je razmatranje „Informacije o pojavama i stanju vršnjačkog nasilja i nasilja među djecom u BiH sa prijedlogom mjera“ koja bi se pred zastupnicima trebala naći početkom veljače.

Naime, Šepić je početkom mjeseca pismeno zatražio da se kao obavezna točka dnevnog reda Predstavničkog doma za sjednicu zakazanu za 12. siječnja 2016. uvrsti „Informacija o pojavama i stanju vršnjačkog nasilja i nasilja među djecom u BiH sa prijedlogom mjera“.

Kako kaže, u zahtjevu je naveo da je dopis da se pripreme materijali i institucije očituju o ovome pitanju uputio na sjednici 30. prosinca 2015. godine i 6. siječnja 2016. poslao još jednu urgenciju Vijeću ministara BiH da dostave materijale koji bi bili neophodni za raspravu u Parlamentu. 

- S obzirom da Vijeće ministara nije na vrijeme reagiralo, te da materijali nisu stigli do početka sjednice i da nema spremnosti za zauzimanje stavova o ovome pitanju,  jučer sam, prilikom utvrđivanja dnevnog reda, uprkos tome, zatražio raspravu po ovom pitanju, s obzirom na aktuelnost teme posljednjih nekoliko tjedana - kazao je Šepić.

Ipak, dodaje on, Kolegij nije prihvatio raspravu bez materijala i očitovanja Vijeća ministara, „te je utvrdio kao obaveznu točku iduće sjednice zakazane za 3. veljače 2016., uz zaduženje da Vijeće ministara BiH utvrdi informaciju, te je nadležna tijela Parlamenta razmotre i pripreme za raspravu početkom veljače“.

- Tako će se ova točka, koja je izazvala veliki interes javnosti nakon posljednjih dešavanja u Sarajevu i samoubojstva dječaka Mahira Rakovca, naći pred zastupnicima i javnošću BiH početkom mjeseca - kazao je Šepić Feni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije