kakvo je sigurnosno stanje

Vidić: Načelnik PU Čapljina na posao dolazi turistički, Zovko: To su notorne neistine

Čapljina
14.08.2020.
u 21:02

Nakon što je gradonačelnik grada Čapljine Smiljan Vidić uputio zahtjev za poduzimanje sigurnosnih mjera ministru unutarnjih poslova HNŽ-a Slađanu Bevandi te prozvao načelnika PU Čapljina Marija Zovku, uslijedilo je niz reakcija aktera te se postavilo pitanje na koji način će se razriješiti novonastala situacija. Gradonačelnik ukazuje na loše sigurnosno stanje i traži od ministra smjenu Zovke, dok sam Zovko odbacuje takve tvrdnje, piše Večernji list BiH. 

Razlozi obraćanja

Vidić je, kao što je poznato, u svojem dopisu naglasio kako se posljednjih nekoliko godina na području Grada Čapljine dogodilo više teških kaznenih djela, a ni jedno od tih djela, odnosno ni jedan počinitelj nije otkriven.

“Vrhunac tih nemilih događanja dogodio se u (protekli) petak kada se u večernjim satima, u ulici punoj mladih ljudi, pucalo iz automatskoga oružja”, naglasio je Vidić. “Kao gradonačelnik ovoga grada nemam nikakvih ovlasti nad radom PU Čapljina i PP Čapljina, ali kao gradonačelnik ovoga grada, uime mojih sugrađana, imperativno zahtijevam od vas kao nadležnoga ministra da poduzmete sve potrebne radnje kako bi ovi događaji bili rasvijetljeni, a akteri tih događaja sankcionirani”, napisao je Vidić koji je, kako je naglasio, uime građana, od ministra Bevande zatražio smjenu načelnika Policijske uprave Čapljina Marija Zovke zbog nerada: “Nadam se da ćete imati snage poduzeti i određene kadrovske promjene u PU Čapljina, počevši od načelnika PU Čapljina koji na posao u Čapljinu dolazi turistički. Ne može se kvalitetno voditi ovako zahtjevan PU, a na posao dolaziti u 9 sati i odlaziti u 11 sati, nakon doručka. Možda će vam se ovaj dopis činiti preoštrim, ali Čapljinke i Čapljinci žele samo miran život za sebe i svoju djecu”, napisao je Vidić.

Reagiranje

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić u izjavi za Večernji list kazao je kako nema ništa osobno protiv načelnika Zovke, ali kada su u pitanju građani, ima, naveo je, nedvojben stav. “A koje sve kadrovske promjene treba poduzeti, vjerujem da ministar najbolje zna”, izjavio je Vidić. S druge pak strane, prozvani načelnik Zovko u izjavi za Večernji list kaže kako će poslati jedan dopis na adresu gradonačelnika, kazavši kako je iznesen niz neistina.

“Pismeno ću se obratiti u formi odgovora u kojemu ću navesti kako je to notorna neistina. Stanje sigurnosti na području Čapljine nije ništa lošije nego prethodnih godina. Došlo je do paušalnog i pogrešnog iznošenja podataka. Uopće ne stoji tvrdnja kako ni jedno kazneno djelo nije rasvijetljeno. Da je zatražio, mogao je dobiti na uvid statističke pokazatelje o broju i vrsti kaznenih djela i stupnju rasvijetljenosti”, naglasio je Zovko. •

Ključne riječi

Komentara 1

HA
Habuhabuhabu
07:58 15.08.2020.

Pa u tom «gradu» niko ne smije da pisne!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?