POTRES NA KRKU

VIDEO Nadzorna kamera u stanu na Rabu zabilježila potres: 'Dobro nas je protreslo'

Rab
Goran Kovacic/PIXSELL
16.02.2023.
u 18:41

Danas prijepodne dogodio se potres s epicentrom u Bašćanskoj Dragi na Krku. Nema prijavljenih žrava, a čini se kako neće biti niti velike štete, no svjedočanstva sablasnog podrhtavanja i dalje pristižu

Potres koji je danas prijepodne pogodio Krk osjetio se diljem Hrvatske, ali i susjednih zemalja, s dojavama iz Karlovca, Pule, Zadra, ali i Sarajeva, Slovenije i Italije.

Na Rabu, 40-ak kilometara od epicentra, potres je zabilježila nadzorna kamera u stanu, a vlasnik, koji u to vrijeme nije bio doma, kaže kako se čini da nema štete.

“U trenutku potresa bio sam na poslu, i tih nekoliko sekundi dobro nas je protreslo. Za sad se čini se da štete nema”, rekao je Marko iz Suhe Punte za Novi List.

 

 

Danas u 10:47 Krk je pogodio potres magnitude 4,8 prema Richteru. a zabilježeno je i više naknadnih podrhtavanja. Nisu zabilježene veće štete, no u Puntu je došlo do požara na kući kada je električna grijalica vode pala sa zida na perilicu rublja, uslijed čega je došlo do kratkog spoja. Na nekim kućama srušeni su dimnjaci, a iz dvije crikveničke osnovne škole evakuirani su učenici.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?