UPOZORENJE STRUČNJAKA

Veze je u posljednje vrijeme teško održati. Razlog vas vjerojatno neće iznenaditi

05.10.2017.
u 09:54

Statistike pokazuju da 42 posto brakova u Americi završava razvodom, taj trend porasta broja razvoda prisutan je i u drugim zemljama, a stručnjaci su krenuli u potragu za odgovorima.

Generacije koje slave "zlatni pir", bit će, čini se, generacije o kojima ćemo pričati sa sjetom. Veze u moderno doba teško se održavaju i kratkotrajnijeg su vijeka. 

Postoji razlog za to, tvrde stručnjaci koji su proveli istraživanje među osobama u dvadesetim godinama života, a pokazalo se kako od svojih partnera imaju prevelika očekivanja te u konačnici ostaju razočarani vezom i odnosom. 

Statistike pokazuju da 42 posto brakova u Americi završava razvodom, taj trend porasta broja razvoda prisutan je i u drugim zemljama, a stručnjaci su zbog toga krenuli u potragu za odgovorima. 

Eli Finkel, profesor socijalne psihologije sa Sveučilišta Northwestern u Illinoisu, smatra da smo postali previše idealistični. Previše očekujemo od svojih partnera i u konačnici ostajemo razočarani. Potrebno je spustiti svoja očekivanja od drugih na niže razine, i to drastično, poručuje Eli.

Tvrdi kako su se odnosi među ljudima i brakovi posljednjih 100 godina itekako promijenili, a razlog vidi u kulturnim promjenama ljudi. Danas partneri očekuju jedno od drugog romantiku, ali i to da se u toj vezi osjećaju ispunjeno, atraktivno, poželjno, sposobno, voljeno, a to sve stavlja ogroman pritisak na partnera, od kojeg se očekuje da stvori te osjećaje. A na kraju ostane samo - razočaranje! 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?