BRZO I FINO

Veseli keksići dobro će izgledati i na uskrsnom stolu

09.04.2020.
u 08:20

Tražiš li i ti uvijek neki razlog zbog kojega baš danas moraš pripremiti novu turu keksića? Donosimo ti jedan jednostavan i veseli recept, piše miss gastro. 

Ako voliš 'obične' čokoladne keksiće, onda će i ovi definitivno biti jedan od tvojih favorita! Jednostavni za pripremu, a veseli na pogled, ovi će keksići svakako probuditi proljetnu razigranost u tebi i tvojoj obitelji!

Ako ih voliš mekane, peci ih oko 10 minuta, a ako si fan onih nešto hrskavijih onda ih ostavi u pećnici na 12 minuta. Bilo kako bilo, brzo će biti gotovi, ali još će brže nestati s tanjura!

Sastojci:

110 g maslaca 

1 jaje

100 g šećera

70 g smeđeg šećera

1 čajna žličica ekstrakta vanilije

125 g brašna 1/2 žličice sode bikarbone

1/2 žličice soli

60 g nasjeckane čokolade

200 g M&M bombončića

 

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Pripremi lim za pečenje i obloži ga masnim papirom po želji.

2. Maslac istuci uz pomoć električnog miksera, a zatim u njega umuti jaje, šećere i vaniliju te nastavi miksati sve dok ne dobiješ glatko tijesto.

3. Brašno, sodu bikarbonu i sol prosij te polako kombiniraj s vlažnim sastojcima, a zatim umiješaj čokoladu i M&M bombončiće.

4. Kolačiće oblikuj tako da smjesu zagrabiš žličicom za čaj i zatim ju preneseš na lim za pečenje i tako sve dok imaš smjese.

5. Peci ih 10 do 12 minuta.

6. Izvadi iz pećnice i izvadi ih na rešetku kako bi se ohladili ili na novi masni papir koji možeš raširiti na radnoj površini kuhinje.

 

U slast!


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije