opasnost nije prestala

Veliko nevrijeme prouzročilo ogromne štete na području općine Jablanica

Foto: Fena
1/4
05.11.2021.
u 19:19

Općinski načelnik i zapovjednik Stožera Civilne zaštite Jablanica Damir Šabanović i pomoćnik načelnika u službi CZ Općine Jablanica Omer Nezirić u petak su obišli veći dio mjesnih područja općine s ciljem sagledavanja posljedica velike elementarne nepogode koja traje već dva dana i koja je prouzročila ogromne štete na privatnim i javnim objektima, infrastrukturi i gospodarskim objektima.

Iako je rano donositi zaključke jer opasnost od bujica i poplava nije prestala, evidentno je da se radi o ogromnim štetama, a poseban problem su klizišta u neposrednoj blizini stambenih objekata u Žužama, Ostrošcu, Šabančićima i Dobrinji, priopćeno je iz Općine Jablanica.

Tijekom dana sva raspoloživa mehanizacija bila je na terenu, saniralo se sve što se moglo sanirati, raščišćavani su putevi i komunikacije, uspostavljeno redovno opskrbljivanje električnom energijom u naseljima koja su bila isključena, Dobrigošće, Gradac, Gornje Paprasko, a građani su sa svoje strane, kako na privatnim tako i zajedničkim objektima, pomagali u normalizaciji stanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?