Jusić posjetio TŽ

Velika zainteresiranost za rješavanje pitanja besperspektivne vojne imovine

posjet tk
23.09.2016.
u 17:06

Premijer Tuzlanske županije Bego Gutić i ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić primili su danas u radni posjet zamjenika ministra obrane Bosne i Hercegovine Seada Jusića i njegovog savjetnika brigadira Emira Kliku.

Bila je to prilika da se Jusić podrobnije upozna sa situacijom u Tuzlanskoj županiji, te da Gutića i Vladu Tuzlanske županije upozna s aktivnostima koje provodi Ministarstvo obrane BiH, prije svega na putu pridruživanja euroatlantskim integracijama.

Posebna pažnja posvećena je planovima Ministarstva obrane BiH po pitanju vojne imovine.

 - Ovom prilikom htjeli smo čuti i iz „prve ruke“ dobiti informacije o potrebama lokalnih zajednica, a koje se odnose na vojnu imovinu - rekao je Jusić.

Tijekom sastanka Gutić je istaknuo da je sigurnost uopće svima nama na prvom mjestu, bilo da se radi o društvenoj sigurnosti ili sigurnosti kapitala. Govoreći o vojnoj imovini premijer je naglasak stavio na vojnu bazu na Dubravama.

- Mi smo uveliko zainteresirani za rješavanje pitanja besperspektivne vojne imovine, i tu prije svega mislim na dio na kojem se nalazi i koji okružuje zračnu luku u Tuzli. Zračna luka ima veliki potencijal koji je djelomično blokiran nemogućnošću rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, a u vezi s pitanjima vojne imovine - rekao je premijer TŽ.

Jusić je Gutića informisao o načinima i postupcima za rješavanje tih pitanja, te izrazio očekivanje da će se i to pitanje uskoro riješiti, priopćeo je iz Ureda za zajedničke poslove županijskih organa TŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije