NEIZVJESNA SITUACIJA

Velika potraga kod Krka: Još traže nestalog Nijemca i sina, pronašli SUP i veslo

10.07.2022.
u 14:19

Dosadašnje traganje rezultiralo je pronalaskom SUP daske s jednim veslom, sa istočne obale otoka Krka, jutros oko deset sati.

Od subote navečer u akvatoriju otoka Krka traje potraga za njemačkim državljaninom i njegovim maloljetnim sinom koji su usprkos lošem vremenu rekreativnim plovilom SUP krenuli u potragu za povoljnom plažom. Kako su izvijestili iz Ministarstva mora, sinoć su oko 20.40 sati dobili poziv iznajmljivača rekreativnih plovila iz Klenovice koji je dojavio da otac i sin koji su oko 17 sati isplovili na SUP-u u smjeru Krka kasne s povratkom. Majka djeteta i supruga nestalog Nijemca prijavila je nestanak dvojca koji je isplovio unatoč činjenici da je tijekom cijeloga dana u Velebitskom kanalu puhala bura.

Odmah nakon dojave, obavijest o nestanku proslijeđena je Lučkoj kapetaniji Rijeka i mjesno nadležnoj Lučkoj ispostavi Novi Vinodolski, a za traganje su angažirane jedinice Pomorske i aerodromske policije Rijeka te Obalne straže RH. Službenici LI Novi Vinodolski i PPAP Rijeka izvršili su sinoć i danas površinsko traganje za nestalima uz obalni rub, od Vrbnika do Male luke. Također je pretražen dio akvatorija Velebitskog kanala između Smokvice i otoka Krka, a traganje je zbog smanjene vidljivosti i vremenskih uvjeta privremeno obustavljeno noćas oko dva sata, a nastavljeno je jutros u pet sati. Dosadašnje traganje rezultiralo je pronalaskom SUP daske s jednim veslom, sa istočne obale otoka Krka, jutros oko deset sati. Obalna straža je u nedjelju ujutro angažirala jedan Pilatus PC-9 avion temeljem zahtjeva MRCC Rijeka za potrebe traganja i spašavanja dva njemačka državljanina na području akvatorija otoka Krka. Za dvojcem se traga od subote navečer.

MRCC Rijeka uz površinsko koordinira i zračno traganje za nestalima, angažiranim zrakoplovom Obalne straže RH, koji područje traganja nadlijeće jutros od 8:45 sati, dok je za kopnenu potragu angažirana Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS). Akcija traganja za nestalima nastavlja se tijekom današnjeg dana, svim raspoloživim sredstvima.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije