oglasili se nakon sankcija

Veleposlanstvo SAD-a: NSRS je bezobzirno napala Daytonski sporazum i Ustav BiH

Michael Murphy
Fena
31.07.2023.
u 21:26

Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine i nastavit će pozivati na odgovornost osoba koje djeluju suprotno Daytonskom mirovnom sporazumu - navodi Veleposlanstvo SAD-a

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu oglasilo se nakon što je danas Ministarstvo financija SAD sankcioniralo četiri dužnosnika iz RS-a, članicu Predsjedništva BiH Željku Cvijanović, predsjednika NSRS Nenada Stevandića, premijera RS Radovana Viškovića i ministra pravde RS Miloša Bukejlovića.

- Narodna skupština Republike Srpske je 27. siječnja bezobzirno napala Daytonski mirovni sporazum i Ustav Bosne i Hercegovine. Dužnosnici koji su uvršteni na listu omogućili su antiustavno i antidaytonsko djelovanje po nalogu predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika. Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine i nastavit će pozivati na odgovornost osoba koje djeluju suprotno Daytonskom mirovnom sporazumu - navodi Veleposlanstvo SAD-a na Twitteru.

 

 

Naime, kako je navedeno iz Ministarstva financija SAD prilikom objave odluke o sankcijama, današnja objava o sankcioniranju nastavak je prethodno uvedenih sankcija i zabrane izdavanja viza za ulazak u SAD s ciljem poticanja na pozivanje na odgovornost osoba koja podrivaju demokratske procese ili institucije. Ovi postupci dio su širih napora koje Vlada SAD ulaže u promociju mira, stabilnosti i funkcionalne demokratske vlasti u regiji Zapadnog Balkana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije